| SabouBogdan a întrebat:

Este legal sa ai aceasta finala de evacuare pe masina (care doar se prinde) https://www.winparts.be/......65375.html

Sau trebuie omologata?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu stiu exact ce ar zice politia/RAR despre ea, dar este doar un tips. Logic nu ar trebui sa se ceara omologare pentru el, practic nu modifica nimic.
Dar daca l-ai cumpara din Romania, ar fi sanse sa primesti o dovada ca este omologat. Pentru ca toate piesele auto vandute in Romania (de societati autorizate RAR) sunt omologate pentru circulatia pe drumurile publice.

| SabouBogdan explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Si daca as primii omologare pe acesta piesa de la ei... nu mai trebuie sa ma duc la RAR?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru SabouBogdan):

Nu stiu exact cum ar considera politistii/inspectorii RAR.
Depinde si ce ar scrie in omologarea ei (certificatul de conformitate), ar putea fi mentionat de exemplu "se monteaza doar in unitati service autorizate RAR".

Exista service-uri autorizate RAR pentru modificari la sistemul de evacuare, aia iti pot monta asa ceva 100% legal, si te informeaza ei daca trebuie sa mergi sau nu la RAR.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E simplă țeavă pe care o montezi dacă ți se pare cool și NU necesită nimic deosebit pentru că nu modifici evacuarea

| DenDenX a răspuns:

Da,cred că trebuie omologata