| Valyasdfg a întrebat:

Fiind începător vreau sa știu dacă un șofer vechi știe câtă distanță are până în mașina din față? Sau se ghidează după ceva, nu de alta dar văd mulți când fac parcarea opresc perfect la distanță de vreo 10-20 cm față de mașina din față, sau am văzut vecinii,tot timpul când vin de la servici, opresc mașina la distanta de jumate de metru distanță,și tot timpul aceeași distanță, și am văzut astea la mașini mai simple deci nu de-alea să aibă ceva monitor in bord să arate prin camera cât are până în mașina din față sau spate

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Lasa distanta pentru ca masina din fata lui sau din spate care la fel lasa spatiu sa poata iesi din parcare fara sa zgarie spoileru la vecin. Se face un calcul vizual si o sa-ti dai seama cand ai vechime in condus

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu nu am nici o metoda fixa, am masini diferite, care vireaza diferit.
Obstacolele le vad in oglinzi, dar distanta o apreciez doar intorcand capul. Oglinzile deformeaza prea mult imaginea, ca sa stii cat loc mai ai, la precizie de centimetri.

| Valyasdfg explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am observat că deformează imaginea...la Opel Astra H ai impresia că ești foarte aproape de mașini etc. Când te dai jos îți faci cruce când vezi ce distanță mare este?, la dubă e altă chestie cu oglinzile, la golf alta, ce să faci ne învățăm, permisul e pentru toată viața nu de pe o zi pe alta

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Valyasdfg):

Exact.
La Vectra vad in oglinzi ca la televizor, la Passat degeaba le are, la Focus vad deformat, cat sa pot schimba benzile in trafic.
Ma uit in oglinzi pe unde e bordura, si cat de aproape sunt de masina din lateral, dar intorc capul, ca sa inteleg exact pe unde e masina.

| Liviu a răspuns:

Foarte buna intrebarea, si eu astept raspuns la asa ceva, si eu sunt incepator, poate ne lumineaza careva big grin

| Începătorul988 a răspuns:

Simplu. Cunoaste dimensiunile masinii.

| nda a răspuns:

Trebuie sa-ti cunosti dimensiunile masinii.

| Valyasdfg explică:

Mă refer de unde știe șoferul din interiorul mașinii că nu lovește cu botul spatele mașinii