Din acelasi motiv pentru care altii viziteaza o "locatie" si nu un loc, "servesc masa" fara sa fie chelneri, se duc la "servici" "decat" pentru "salar", "se rad" chiar daca ii doare "apendicita" sau "amigdalitele, considerand probabil ca unele lucruri "trebuiesc" inflorite, pentru a suna mai interesant. In cele mai multe cazuri este vorba evident de ignoranta.
Trebuie sa recunosc insa ca ma surprind si eu adesea folosind forme gresite de plural, fiind nevoit sa ma controlez pentru a nu spune, de exemplu: robineti, baloti, acumulatori, suporti.
Cred ca sunt influentati de mai cunoscutul genti, pluralul de la geanta si cred ca tot asa este si pluralul de la janta. Numai bine!
Vezi
http://dexonline.ro/definitie/jant%C4%83
jántă (tehn.) s. f., g.-d. art. jántei; pl. jánte
'genți',== este pluralul de la geantă
http://dexonline.ro/definitie/geant%C4%83
GEÁNTĂ genți f. 1) Obiect, de obicei de formă dreptunghiulară, cu mâner și închizătoare, confecționat din piele sau din alt material, în care se poartă cărți, caiete sau hârtie de tot felul; servietă. 2) Obiect de acest fel, dar mai mic, în care femeile poartă banii și accesorii de toaletă; poșetă. [G.-D. genții] /
Ok treaba stacam asa roataautovehiculului are o compozitie janta+anvelopa+rotile motoare care daupuntere axului sa preia comanda executata de volan(de tine)
Ps genti au numai damele si tu cand pleci incalatorie