Depinde cat de bune sunt difuzoarele tale.
La multe masini, difuzoarele sunt de calitate, iar imbunatatirea se face prin inlocuirea playerului. De exemplu, la Golf 4 sunt difuzoarele foarte ok, pui un Alpine si nu iti trebuie mai mult.
La Vectra A editie mai buna (sistem Grundig), am montat un Kenwood KDC 4047U si am sunet foarte bun, am renuntat la subwooferul aftermarket.
La Passat b5 nu aveam difuzoare in portierele din spate, am pus niste JVC-uri si player tot JVC: mi-a iesit un sistem groaznic, nici un firisor de bass, tweeterele si difuzoarele de pe fata (ale masinii) erau proaste si ele.
La Focus 1 sunt niste difuzoare banale care se aud aproape acceptabil, problema este lipsa tweeterelor.
Revenind; daca difuzoarele coboara in frecventa fara distorsiuni cu playerul original, schimbi playerul cu ceva de calitate (ideal Alpine, minim Kenwood sau Pioneer), vei obtine un sunet foarte clar, si bass mai bine definit.
Daca pui niste difuzoare de 300 lei setul, s-ar putea sa fie mai rau decat cu difuzoarele de fabrica.
In opinia mea, upgrade-ul se face in ordinea asta:
1. HU (player)
2. tweetere
3. insonorizare (placi autoadezive cu bitum si/sau aluminiu in portiere)
4. difuzoare pentru joase si medii
5. amplificator suplimentar + subwoofer.
Mulțumesc pentru raspuns!
Nu vreau sa inlocuiesc playerul ca sa schimb aspectul bordului.
As incerca niste boxe sh daca se tot spune ca cele originale sunt mai bune.
Ceva de pe audi sau ford? Pareri?
Vezi de Audi A4 b7, Astra H, Mercedes W211.
La astea am vazut sisteme decente de fabrica. Ford nu prea a excelat la partea audio, nici macar amplasarea difuzoarelor nu e prea gandita. Poate modelele noi au muzica ok, dar Focus 1 si alte modele mai vechi, sunt slabute.
O sa pun de a4 b7 sau focus mk2
Dilema mea e următoarea...se potrivesc în portiera, le pot prinde fara sa fie nevoie de adaptori?
Asta vezi doar la fata locului.