Salut!
GPLul polueaza mai putin ca benzina, dar tot polueaza! Cu siguranta mai are pana cand sa ajunga o masina ecologica! Sper ca te-am ajutat!
Nu polueaza la fel de mult, ci mai putin decat benzina, datorita arderii mai complete.
Scaderea de putere nu mai este valabila la instalatiile moderne, iar uzura mai rapida a motorului este un mit urban. Cel mai mult ma distreaza afirmatia ca aceasta uzura se datoreaza faptului ca GPL este "mai uscat" decat benzina . Ce mai poti sa zici, decat sa le urezi celor care isi doresc asta "o benzina cat mai uda"!
Pai serios, ce poti sa raspunzi cand auzi asemenea aberatii? Pe langa tampenia cu GPL-ul uscat, mai spun niste unii ca GPL-ul nu lubrifiaza motorul (?!?), de parca GPL-ul il pui in loc de ulei. Degeaba le explici ca benzina nu numai ca nu are rol de lubrifiere, ci este chiar un foarte bun degresant, fiind folosita de mecanici tocmai pentru a spala uleiul de pe unele piese, ei stiu ca benzina e uda si gata.
Si daca tot am adus vorba, multi comenteaza in totala necunostinta de cauza si cu privire la pericolul de explozie. Nu am auzit inca pe nimeni sa se teama sa stea cu fundul pe un rezervor de plastic (da, la multe modele rezervorul este de plastic, situat sub bancheta din spate), plin cu vapori de benzina, care sunt mult mai inflamabili decat GPL-ul. Ce conteaza ca GPL-ul este ferecat intr-o butelie bine securizata, cu pereti foarte grosi, care in caz de accident se deformeaza fara a se fisura, cine mai tine cont ca aceasta este dotata cu supape de siguranta, ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca in scurgeri intreaga cantitate de combustibil se evapora in cateva secunde, timp in care benzina s-ar raspandi frumos pe sub masinile accidentate? Apropo, ati vazut vreodata la stiri o masina pe GPL care sa arda sau sa explodeze? Eu inca nu...
Gpl ul poluiaza mai putin de aceia in unele tari ca Anglia primesti facilitati daca montezi instalatie gpl.la noi acam devenit o specula instalatiile gpl sint destul de scumpe
Stanmariusvasile întreabă: