| ___URhe a întrebat:

Hei, buna TPU, am o intrebare pentru cei care chiar se pricep. Daca am avut o masina in 2021 am vandut-o inmatriculata, am facut actul de vanzare cumparare, am scos-o de la primarie totul ok. Noul proprietar nu a mai folosit-o, a luat-o pentru piese dar a plecat pe roti de la mine cu taxele platite, inscris in talon instrainat catre cutarescu, dar nu a mai renscris-o. A mers cu ea 90 de zile pana cand i s-a suspendat inmatricularea pentru ca nu a inscris-o pentru ca nu prea mai functiona, costuri mari de reparare. Acum in schimb in 2024 inca nu pot sa iau numerele sa le pun pe alta masina ca imi placea combinatia pentru ca sunt inca la el, presupun aruncate ca masina nu cred ca mai e intacta. Intrebarea e daca el nu preda numerele la drpciv eu nu mai pot sa le iau niciodata ca de predat nu cred ca le mai preda vreodata iar identificat in trafic nu are cum sa mai fie ca nu mai are cu ce masina, nu prea mai mergea de atunci.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu trebuie sa faci o cerere de rezervare a numerelor si el sa transcrie masina cand va fi obligat sa ii schimbe numerele.

acum daca el nu mai are masina trebuie sa o radieze din circulatie pe baza unui certificat de casare / declaratie pe propria raspundere si atunci se elibereaza numerele si tu le rezervi

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Masina trebuie radiata pentru ca numerele sa reintre in circulatie.
Poti lua legatura cu noul proprietar?
Cel mai simplu e sa iti alegi un nr similar (pastrezi combinatia de litere)

| adryang78 a răspuns:

N-ai ce face. Numerele sunt, practic, încă în circulație, ca să zic așa. N-ai cum să folosești aceeași combinație. Chiar dacă mașina nu mai este intactă, reiese că n-a fost radiată, moment în care avea opțiunea să predea sau să păstreze numerele.

| popapopica a răspuns:

Chiar nu ma pricep. Dar stiam ca optiunea pastrarii numerelor se face in momentul vanzarii.