| sayurik a întrebat:

Hello,
Am nevoie de o parere de la persoanele cunoscatoare.
Doresc sa cumpar un automobil nou de la Dacia. Masina o voi folosi pentru a face naveta aproape 100 de km pe drumuri tipic romanesti (pline de gropi si denivelari). Ma gandeam la un Sandero cu motorizare 1.0, 75 c.p, benzina. Nici cel cu motorizare 0.9, 90 c.p. nu ar fi rau dar mi s-a spus ca turbina poate crea probleme.
Ce parere aveti? Ar fi o alegere buna? E adevarat ca un diesel consuma mai putin dar sincer ma tem sa nu le interzica intr-un viitor apropiat datorita poluarii cum deja s-a intamplat in anumite capitale europene. Daca nu vi se pare o alegere buna, spre ce altceva m-as putea orienta pana in 9000-10 000 E? (EXCLUS masini second-hand, am deja una care m-a lasat mereu cand am avut mai mare nevoie de ea si naveta nu prea imi permite sa achizitionez o alta rabla.)
Va multumesc!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

E o alegere buna Dacia, dar daca faci cate 100km pe zi mergi pe diesel. 1. 5dci de la dacia e foarte economic si in timp o sa merite investitia... in Romania nu cred sa apara prea curand legea asta impotriva dieselurilor

4 răspunsuri:
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

E foarte buna Dacia pentru ce ai tu nevoie. Totusi, pentru naveta ti-as recomanmda 1.5 dCI desi s-ar putea sa sara din buget.

| alex495 a răspuns:

Legat de consum, diferenta este de 2 % intre benzina si motorina. Motorina consuma mai putin si are si cuplul mai mare. La benzina se infige mai tare, dar si turata trebuie sa stea sa ai toti 75 de cp in functiune. Legat de motorul de 1 l de 75 de cp, daca esti genul pasionat de viteza sau macar una decenta nu e pentru tine. Am mers cu un logan cu motor similar si cam pe la 100-110 zici ca mai avea nitel si zbura cat colo motorul. ( ei zic ca cica 151 prinzi cu motorul asta dar ti am zis pe autostrada ca nu puteam sa prind 130 naibii). Probabil mergea dar la cat de lungi sunt autostrazile noastre...
Legat de ideaa unei masini second hand depinde cu ce ai tu probleme acasa, sincer cu bugetul ala poate la mitsubishi sa gasesti ceva, Toyota s-a.
Legat de marca dacia, motoarele astea de un litru nu prea sunt rezistente. Gandeste te ca pistonul e cat o doza de suc si trebuie sa dezvolte 25 cp. Se invarte de l ia toate alea. Cu bugetul tau eu mi as lua un Passat din 2008-2013 ( poate gasesti si mai nou cu bugetul tau) si cu consum mai mic si nu compara confortul din Dacie cu VW

| sayurik explică (pentru alex495):

Am un Opel Agila dar efectiv mi-a tocat nervii si banii timp de 4 ani. Nu ma pasioneaza viteza si nici nu am unde pentru ca merg dintr-o localitate in alta pana la lucru si mcv-ul e zilnic la datorie. Nu depasesc 100 ca mai am nevoie de permis, totusi laughing. Mie imi trebuie masina pentru naveta nu vreau motoare mari si confort wow. Multumesc pentru sugestie dar nu dau 9000 de euro pe o masina sh din 2012 cu peste 100 000 de km parcursi nici sa ma bati...

| Daniel9988 a răspuns:

Dacia e cea mai ok in momentul de fata pentru drumurile noastre, parerea mea.Dar nu toate masinile sh sunt harbuite, eu am una de 4 ani si nu am avut nicio problema.La 10 000 euro iei o masina foarte faina, un Mercedes ceva...

https://lajumate.ro/mecedes-clasae-4321379.html