| IonelIordachescu a întrebat:

Idei de masini pe care sa nu dau mai mult de 1000 de euro? Fara sa faceti misto de mine sau cv
Gen Cielo, Logan?
Help me guyshappy

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu gasesti nimic care sa si meargă la pretul ăsta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai vrea tu să găsești un Logan la 1000 euro

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La bugetul ala m-as duce 'glont' catre Opel Vectra B, de preferat un facelift spre 2000-2001, motor 1.6 16V cu consumul "normal" de ulei, sau un diesel. 2.0 DTI e misto dar multe au sau au avut probleme la pompa de injectie, 1.7 TD este mai rezistent dar greu de gasit. Nu doar ca gasesti in bugetul ala, eu m-as orienta spre una in stare foarte buna, de preferat cu trapa si xenon.
Ignora gainarii care nu cunosc piata/domeniul auto. Gasesti masina buna la 700-1000 euro, stai linistit.

A doua optiune ar fi Ford Focus 1.8 TDDI, am si avut unul impecabil, cumparat in 2018 cu 1100 euro din Cluj. Avea o fisura in parbriz si pierdea freonul de fapt, deci nu chiar "impecabil". Avea insa jante mari, motorul in mintile lui (posibil softat, ca prea tragea), caroseria fara rugina, suspensia si franele revizionate complet, reactiona ca o masina noua, si nu exagerez absolut deloc. Asta ca detalii despre "ce masina iei la 1000 euro".

Astea ar fi preferintele mele, posibilitatile sunt mai mari de atat.
Tot in jur de 1000 euro as putea gasi si Opel Vectra C pe benzina sau 2.0 DTI, sunt masini ok dar intretinerea lor este mai scumpa decat valoarea lor pe piata. Detin una de 6 ani, iar cand vine vremea sa inlocuiesc consumabile la ea, cheltui lejer peste valoarea ei pe piata. O distributie bate spre 2000 de lei, un ambreiaj depaseste 4000 de lei, o revizie de suspensie poate ajunge la 6000 de lei. Vorbesc intr-adevar de piese aftermarket premium, adica eu am mers pe Sachs cap-coada, de aici si preturile mari.

Ai mai avea ca posibilitate si de la VAG, Passat b4 daca gasesti in stare foarte buna si cu motor 1.9 TD/TDI, sau Audi A4 b5 (poate si b6). Ai grija sa nu iei una 'praf', ca de la b5 in sus le-au complicat cam tare, si te costa mult service-ul.
Golfuri nu recomand, sunt slabe mai ales ca au facut multi kilometri (astea vechi). Nici nu-ti ofera nimic ca masini, sunt pe aceeasi linie cu Loganul.
Apropo - Logan 2004-2010 gasesti la bugetul tau, iar daca te feresti de rugina de la inceput, ai viata usoara cu ele. Pui benzina si dai cheie, cam aia e.

Ne putem duce si in zona mai exotica, pe la Alfa Romeo 156, dar o sa urle trotinetistii ca sunt probleme electrice la ele, si oricum ti-am dat destule idei.
Las si exemple, ca e duminica si am timp:

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-opel-vectra-b-IDjlbO5.html

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-opel-vectra-b-IDjn9qv.html

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-sau-schimb-ford-focus-IDjfx7d.html

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-ford-dizel-schimb-IDhQU3h.html

| gabicoo a răspuns:

Golf I.

| Frank51 a răspuns:

Intră pe olx, pune un filtru la 1000 euro și cauți în zona ta mașini. Nu recomand să mergi departe.

Și nu recomand să ai așteptări prea mari.

Eu luasem cu 600 euro un peugeot 206 care mânca 1l de ulei la 1000km.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Vrei sa spui caroserii la 1000 de euro.
Și mai faci și mofturi!
Băiatu' ți-ai dori tu sa conduci un Logan!

| GligoresiLaruca a răspuns:

Am un amic mecanic care a cumparat cu 300Euro o Fabia din 2004 1.4 benzina break, care functioneaza perfect, avea itp-ul expirat i l-a facut si o are de ceva timp. Nici macar distributia nu i-a facut-o.
Daca cauti atent gasesti masini decente la pret bun.

| Georgescu993 a răspuns:

Nu are rost sa te complici, decât sa dai 1000 pe o mașină și după sa bagi dublu în ea, mai bine strânge bani, măcar 4000 euro

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Georgescu993):

Si ce 'dumnezo' isi ia la 4000 euro?
Iti zic eu, o masina in aceeasi stare tehnica dar mai noua, care are piesele mai scumpe (din cauza licentelor), iar mecanicii inca dau buleli la ea, ca nu stiu prea bine cum functioneaza.
Spre deosebire de una din 2000, care are toate preturile pieselor pe lichidare de stoc, iar mecanicii ti-o repara corect in 5 minute, fiind si simpla si "fumata" de mult.

Masinile noi sunt 40.000 de euro, nu 4000. Iar in 5 ani nu mai e noua nici aia, deschizi portofelul la greu pentru ea.