| andreea2346 a întrebat:

Îmi poate explica și mie cineva pas cu pas cum obții permisul de condus?
Ce acte sunt necesare pentru dosarul ce trebuie depus la școala de șoferi?
Câte ore trebuie făcute și cam din ce consistă examenul de sală?

4 răspunsuri:
| TitoJacksana a răspuns:

6 ore, 6 sedinte, ai de dat ceva bani, te sfătuiesc să faci chestionare, te vor ajuta mult, cam in asta consta sala, la traseu e destul de usor daca esti atent la ce-ți zice polițaiul si in trafic

| G777 a răspuns:

Pentru dosar ai nevoie de:
-adeverinta de la medicul de familie;
-cazier;
-fisa medicala
-test psihologic;
Iti iei adeverinta si apoi te duci la clinica cu care lucreaza scoala, faci toate analizele si apoi te intorci la scoala de soferi pentru a da testul psihologic.
Apoi o sa te programezi la orele de legislatie care la mine au durat 4 zile(in mod normal dureaza 5 zile), in zilele astea parcurgeti legislatia/regulamentul si la final in ultima zi dati un test(un chestionar) la care trebuie sa faci minim 18 intrebari corect ca sa te treaca mai departe, sa poti sa incepi orele de condus cu instructorul.
Sunt 15 sedinte de condus(30 ore), o sa faci in jur de 10-12 sedinte si apoi te poti programa la sala.De obicei se pastreaza cateva sedinte pentru a mai exersa inainte de oras.
Dupa ce iei sala la care o sa ai tot asa ca la legislatie 26 de intrebari si tu trebuie sa faci corect minim 22, te programezi la oras.
La oras pornesti din locul stabilit pentru examen, in dreapta sta politistul si iti da indicatii pe u de sa o iei, aici trebuie sa ai mare grija pentru ca e posibil sa incerce sa te incurce. Examenul in dai pe masina de scoala cu care ai mers.
A da si dosarul intr-o zi e gata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pas 1.
Te inscrii la o scoala de soferi.
Pas 2.
Se ocupa ei sa iti zica exact ce ai de facut pentru dosar.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Îți alegi școala, iar acolo îți vor spune exact de ce acte au nevoie (din ce țin eu minte: adeverință că ești aptă de la medicul de familie, faci fisa medicala, copie după buletin, cazier parca atât).
De fapt, prima și prima data, învață. Nu te du la școală "bâtă", fiecare școală are 24 (cred) de ore teoretice (vine un profesor de legislație și discuta cu voi despre nelămuririle voastre, va explica unde nu înțelegeți, de preferat e sa înveți singură acasă în liniște). Tot dpdv teoretic ești 'obligata' sa te prezinți la aceste cursuri teoretice (depinde și de școală), poți vorbi cu instructorul ales de tine, să-i explici că înveți acasă și nu dorești să te prezinți la ele ci sa începi direct orele practice. (Dar repet, învață înainte, sa recunoști și tu un indicator, sa știi ce să faci în intersecția respectiva, sa știi cum să circuli în giratoriu, pe sens unic etc). Daca înveți teoria, iar după te pui la volan (cel puțin în cazul meu, a fost mult mai simplu sa înțeleg exact despre ce este vorba).
In funcție de școală (din ce știam eu, se fac 30 de ședințe), la școală mea, am făcut doar 13 și am păstrat 2 pentru oraș. După terminarea ședințelor, ți se va elibera dosarul, te vei înscrie la proba teoretica (ai nevoie de minim 22p pentru calificativul "admis") (aici e o problema, datorita pandemiei și bla bla, durează foarte mult din momentul in care primești dosarul și până dai sala, la fel și din momentul in care ai luat sala și până dai orașul. In judetul meu, timpul de așteptare este de aproape 3 luni).
Ai luat sala, te poți programa direct de pe calculatorul pe care ai susținut examenul teoretic, pentru proba practică (cu milițianul ).
La proba practică vei avea nevoie de dosar și buletin, prima data (daca nu ești prima examinată) vei fi martor, după care vei trece la volan. Examenul este înregistrat video și audio, se urca milițianul in dreapta ta, îți va da sa semnezi o foaie, te va întreba nr de înmatriculare al autovehiculului, te va pune sa te prezinți, vei cere o scurta verificare a autovehicului (nu știu dacă se practica peste tot aceste cerințe), iar după ti se va da comanda de plecare. De fiecare dată când nu înțelegi comanda lui sau nu ești sigură, îl întrebi fara frica sau rușine. Daca la sala trebuia să faci cat mai multe puncte, la oraș e invers. Ai voie sa faci maxim 20p, 21+ = "respins". Greșelile tale vor fi punctate după un barem, nu din burta examinatorului. De exemplu: omori motorul- primești 5p.