| Birenaa a întrebat:

Îmi poate spune cineva care sunt pașii când cumpăr o mașină sh de la cineva? Mă refer la acte.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa aiba rca valabila. Itp(pe talon scrie). Carte masina aia albastra.
Mergi la acte auto cu el. Face omul ala de la acte 6 vanzare cumparare le semnati pe toate
Unu ramane la tine. Restu merge cu ele omu cu masina sa le puna fiscalul. Dupa o sa ti le dea stampilate 3 dintre ele. Acum zic astia sa opresti vreo cateva sute din bani pana iti da fiscalul dar nu accepta oricine. La acte cand semnati iti da si talonu instrainat. Si cam atat, dar sa iei toate alea cu tine dupa ce semnezi. Gen sa nu lasi cartea sau talonu sau rca la omul ala si sa mergi cu masina, cand ati semnat iei tot in afara de contracte ca sa le duca acolo. Mai vezi pe net dar asta a fost cand am cumparat eu masina. Nu mi-a fost greu deloc

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu merg mereu in timpul orelor de lucru de la primarie, facem contractele, raman toate actele la el, scoate fiscalul, si apoi ii dau toti banii, iar el imi da tot: contracte, fisa inmatriculare, certificat inm, carte identitate vehicul, cheile, o copie dupa polita RCA (doar daca vrea, ca nu e obligat sa ma lase sa circul cu asigurarea lui) si o copie dupa actul lui de identitate (se cere la transcriere).
Ramane un contract la el si eventual o copie dupa buletinul meu, sa stie cine a plecat cu masina (nu se cere nicaieri, nu le-am lasat tuturor).
Cu fiscalul prin curier sau a doua zi nu recomand. Mai bine o noapte de cazare in zona, decat o teapa de cateva mii de euro.

1 răspuns: