| Sholl a întrebat:

Îmi poate spune cineva cum este plecarea de pe loc cu o mașina pe benzina? Dar diesel? As dori doar pașii, nu înțeleg de pe YouTube.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai nici nu e cazul sa pricepi de pe youtube, ca asta se invata in practica nu uitandu-te la filme.

Ca e diesel, ca e benzina principiul e acelasi, ridici abreiajul usor in timp ce apesi acceleratia.

| raluk27 a răspuns:

Plecarea de pe loc se face in acelasi mod indiferent ca masina e diesel sau pe benzina.
- Apesi ambreiajul cu piciorul stang,
-bagi in prima viteza, apoi apesi usor pedala de acceleratie cu piciorul drept
- in acelasi timp ridici usor piciorul stang de pe ambreiaj.
In momentul in care piciorul stang si cel drept ajung la acelasi nivel, masina va pleca.
E chestie de exercitiu.

| Sellak a răspuns:

Benzina: Apesi ambreiajul>bagi in a-ntaia apoi apesi usor de tot acceleratia si ridici piciorul usor de pe ambreiaj. Astia sunt pasii, acum daca iti moare motorul de 14 ori la inceput nu-i nimic, trebuie sa exerseziwinking

Diesel: La fel, apesi ambreiajul, bagi in viteza iar apoi ridici usor ambreiajul (fara sa apesi acceleratia) si masina pleaca.

In terorie asa e, in practica e mai greu pana inveti forfecarea.

| KodrutZ a răspuns (pentru Sellak):

Dieselul are cuplul mai bun la turatii mici si sunt sanse foarte reduse sa il calezi, dar asta nu inseamna ca orice diesel iti pleaca din loc la relanti...

| suntserios a răspuns (pentru KodrutZ):

Motorul se caleaza cand functioneaza fara ulei nu cand faci plecare de pe loc.

| KodrutZ a răspuns (pentru suntserios):

Eu am vazut folosit si in contextul opririi cand dai drumul la ambreiaj.