| RolandMRD18 a întrebat:

Imi puteti spune si mie, cei cu permis, cum ati gestionat momentul sau perioada in care ati inceput procesul de obtinere a permisului? Am 23 de ani, m-am hotarat sa iau permisul pentru ca din lux a devenit o necesitate in ziua de azi, mai ales daca nu stai in oras. Vad tineri de 17-18-19 ani care imediat dupa ce iau permisul au un golf 5 in curte. Si nu, nu vorbesc despre familii bogate, cam asta este trendul. Eu ar trebui sa pun la o parte un an de zile jumatate din salariul ca sa iau o masina de 2-3 mii de euro. Pana atunci merita sa obtin permisul? Daca iau si nu am ce sa conduc, ce fac? (exclus sa conduc masina altcuiva). Sa incep tot acest proces cand am deja bani pusi deoparte ca sa cumpar masina? Este o necesitate toata treaba asta dar este un lux sa obtii daca nu ai cineva in spate si incerci sa te descurci singur...

16 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Inca nu este legal ca tinerii de 17 ani sa aiba permis, nu in Romania!
Te poti inscrie la orice scoala de soferi, faci 30 de ore de soferie si apoi sustii examenul auto ca sa iei perimis de conducere pentru catg.B
Recomand totusi sa nu-ti iei permis daca nu ai suficient bani pentru toata scoala de soferi si nici pentru masina, ca nu ai ce sa sofezi, ca nu face sens sa blochezi niste bani total inutil.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca iei permisul și nu ai ce sa conduși o sa aștepți până o sa ai.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am luat la 18 ani. Aveam un unchi instructor, i-am zis ca vreau sa dau, mi-a zis sa-mi vad de treaba, ca nu-mi trebuie. Am vorbit cu alt instructor si am inceput imediat scoala. Cu bani de la parinti, normal, fiind elev. Am luat ambele examene din prima. Am crezut ca voi putea conduce masina familiei, tata nu a vrut sa o imparta cu mine, asa ca o perioada am condus masinile altora.
Recomand sa iei permisul, apoi masina. Cunosc prea multi care au stat sau inca stau de cativa ani cu masina de cotet in curte, pentru ca nu se tin nici de scoala, daramite sa ia examenele.
Daca dai acum 2-3000 euro pe o masina si nu iei examenul pana la anul, masina aia probabil va cere revizie si ceva retusuri din cauza ca a stat nefolosita. De obicei sunt mai scumpe reviziile unei masini care zace nefolosita, decat ale uneia care zilnic face niste kilometri.

Masina buna gasesti si la 1500 euro, dar trebuie sa ti-o recomande o persoana priceputa, altfel sunt sanse mari sa iei cadavre cu care nu poti pleca prea departe.

Ultima masina pe care am recomandat-o a fost o Astra H 1.7 CDTI, a cumparat-o un cunoscut cu 1650 euro si are de schimbat doar uleiul la ea. O foloseste deja de cateva luni. Are aer conditionat si alte cateva dotari de bun simt, nu are rugina, merge foarte finut.

| Furnicuta000 a răspuns:

Sa inteleg ca temerea ta e legata de faptul ca daca nu iti iei masina imediat o sa uiti sa conduci?
Nu o sa uiti. Condusul e ca mersul pe bicicleta, nu se uita.
Ia-ti permisul cat mai repede si masina o sa vina la momentul potrivit

| Kufu95 a răspuns:

Din start mi-am dat seama că tu îți iei mașină doar că vezi la alte persoane, nu neapărat că ai nevoie, să îmi spui dacă greșesc.

| darrio2007 a răspuns (pentru Kufu95):

Corect!

| Kufu95 a răspuns (pentru darrio2007):

Vreau să văd ce spune și omul care a scris întrebarea că poate am tras eu concluzia greșită din ce scrie aici, m-am uitat și la alte întrebări de ale lui și nu găsesc nimic în rest legat de motivul de crede că ba e lux, ba e necesitate.

| Kufu95 a răspuns (pentru darrio2007):

Dar și faptul că face comparație cu tineri de vârste de 17-18-19 ani mă bate cu gândul acolo.

| darrio2007 a răspuns (pentru Kufu95):

Probabil se gandeste cum altii mai tineri au masina si el nu.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Nu, permisul fa-l acum.Banii se vor strange in timp, masinile se vor schimba. Dupa ce iti iei permisul vezi cam ce tip de masina ti-ar pica bine. Sfat: prima sa nu o iei scumpa si noua.Nu vrei sa stii cum plangeam eu la 19 ani singura prin servis-uri dar. viata si experientele te invata.Condusul pe csre il inveti la scoala de soferi nu este mereu benefic pentru masina si trebuie sa inveti pe una mai rea ce si cum

| Kufu95 a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Cine te-a pus să iei mașină scumpă?

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru Kufu95):

Eram copil de bani gata.Am zis ca " imi cumpara tatii" si tati mi-a cumparat exact ca sa ma invăt minte. Era un audi destul de bengos dar degeaba, nu stiam nici sa ma incadrez bine in sensuri.Multumita si ideii mele de " e simplu, doar te urci in ea si conduci" mi-am schimbat singura o roata pentru ca facusem pana intr-o zona fara semnal, de atunci am pompa electrica in portbagaj indiferent unde merg( mi-a creeat o trauma)

E bine că ți-ai dat seama, cu ocazia asta ai văzut că nu e ușor de întreținut.

Nu doar asta.Cand dai cu fundul de greu dupa ani in care ai stat "in puf" te dezgheti total.Iti dai seama ca mai bine conduce cel cu o masina mica care se incadreaza peste tot si poate parca oriunde decat cel cu " masina de lux". Atunci realizezi de ce lucrurile simple iti fac viata mai frumoasa.

Cât de bine ai zis-o, nu prețul îl face pe om ci caracterul. Chiar dacă ar fi fost vorba de preț, oamenii din jurul persoanelor de genul, mare parte din ele stau pentru că omul acela are bani, dar să vezi când va rămâne fără. Atunci, câți îi vor mai fi alături? De ce trebuie lumea să își complice viața cu ceva ce nu își permite doar ca să dea niște impresii false?

Generatiile noi chiar asta fac.Vezi zilnic parinti care isi rup spatele la munca pentru copii lor, sa aiba Nike Tech-uri, Jordani si etc, iar copii lor merg la scoala doar de distractie.Eu pot sa spun ca am si invatat la viata mea, mi-am facut treburile chiar din copilarie insa cred ca mai bine sufeream inca de pe atunci cate putin.La ce şoc am avut eu cand m-au "aruncat" parintii in lume...mi-e frica sincer de cum vor fi copii acestia de 16-17 ani ca adulti.Au impresia ca viata este doar o joaca si nu se gandescca "mami si tati" nu vor fi langa ei toata viata