| st3fan_3205 a întrebat:

Imi spuneti va rog ce motoare sunt pentru incepatori

Răspuns Câştigător
| Ovidiu_3146 a răspuns:

Salut Stefan!
In primul rand nu aici gasesti ceea ce cauti, ci pe un forum de motociclete. motociclism.ro, pro-bike.ro etc.
Ca prima motocicleta este bine sa fie mica si anume 125 cm3 (ma refer in cazul in care ai permis cat A)sau daca crezi ca te poti abtine si esti prudent atunci poti incerca un naked de max 500 cm3 ( sa excluzi vitezane la inceput; sunt frumoase, carenate frumos, se uita gagicile la ele, insa la deces nu se mai uita) acum depinde de tine, ce gen esti si ce gen de motocicleta iti doresti, de strada, offroad, chooper etc. Inainte de a cumpara o motocicleta citeste multe despre ce implica mersul pe 2 roti, riscurile, stai cu ochii pe youtube la accidente pe 2 roti, nu la plimbari pe 2 roti si apoi vezi ce vrei. Daca crezi ca in curand urmeaza familie sau ai prietena mai bine arunca banii pe o masina economa, ai de castigat. La fel am fost si eu, eram singur, mi-a dorit mobra, am luat-o am colindat tara si in afara cu ea ( ro, hu, a, it, slo) iar acum ca am iubita caut masina. Gandeste-ca ca la mobra ca si la masina esti direct raspunzator de pasager, numai ca la motocileta riscurile sunt cu mult peste! Spor la ceea ce vrei. daca vrei si alt sfat, ti-l ofer cu mare placere. salut

10 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Pai depinde pentru ce vrei sa il folosesti. Daca vrei ceva sport un Kawasaki Ninja 250R este de ajus, daca vrei ceva de strada clar mergi pe Bandit sau ceva de la Honda!

| a1doru a răspuns:

Salut stef.cauta la yamaha un dt 125, daca se poate fabricat inainte de 2000.sunt indestructibile si in plus sunt bune si pentru sosea pentru ca nu sunt asa rapide.eu am 13 motociclete in garaj, incepand de la 50cc pana la 1100cc, deci, cred ca stiu ce spun.

| AndreiC a răspuns:

Cand esti incepator alege un motor care sa fie iertator. Adica capacitate mica si de preferinta cutie de viteza manuala (macar acolo daca pierzi controlul acceleratiei nu va merge mai tare de viteza in care esti). De exemplu un maxiscuter mare (500 cc) poate fi mai periculos ajungand rapid la 100 km/h (deh, avantajul transmisiei continuu variabile). Cum zicea Ovidiu, ia-ti un naked. De exemplu un Suzuki Bandit. Nu sunt foarte scumpe. Sau un sports tourer mai vechi (arata mai urat dar e iertator cu incepatorii).

| Ovidiu_3146 a răspuns:

O alegere foarte buna, offroad, Aici poti alege multe mobre. Ti-as tecomanda Ktm, sau de la honda, si in special cauta cele cu roti de supermoto, te sai si offroad si pe strada. bafta

| st3fan_3205 explică:

Stiu ca asa mi-au spus toti da nu imi plac scoterele

| st3fan_3205 explică:

Eu inteleg si ma gindesc la ce se poate intimpla ovidiu daar asta este o pasiune cind sunt pe motor atv sau in masina simt ca ard adrenalina depaseste limitele si am vazut multe acidente cu urmari grave si nu erau produse din cauza vitezei si in tot deauna ma gindesc la ce se poate intimpla iar daca sunt sigur ca nu imi iese ceva mai bine il las si o iau incetpina sunt sigur ca imi reuseste de asta am apelat la voi pentru ca sa stiyu cu ce sa incep pentru ca nu vreau ceva puternic ceva mai slab pina sunt sigur pe mine

| st3fan_3205 explică:

Inteleg dar eu vreau ceva de munte offroad

| st3fan_3205 explică:

Dar nu gasesc motor offroad de la honda

| st3fan_3205 explică:

O CAGIVA de 125 cross nu este buna?

| Vlad2012 a răspuns:

Motare de incepatorii pai sa fie sub 50cm3 motorul pentru ca este suficient pentru un incepator. Parerea mea big grin
Si ti-as recomanda un Scooter pentru inceput.