| Girly97 a întrebat:

În cât timp se formează reflexele unui șofer începător? Există posibilitatea formării reflexelor înaintea examenului practic? Cam care ar fi semnele că începe un șofer începător să își formeze reflexele?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Reflexele de sofer si soferia in general se invata in timp, asta dupa niste ani de condus frecvent, dupa drumuri lungi facute, km parcursi, altfel nu ai cum sa inveti sa condusi.

"Există posibilitatea formării reflexelor înaintea examenului practic?" In niciun caz, scoala de soferi e scurta si tot ce inveti pana la examen sunt doar lucruri elementare, politistul iti testeaza la proba practica anumite abilitati si potentialul pe care il ai ca viitor sofer, nu ai cum sa inveti in cateva sedinte soferie, inveti pentru a lua examenul respectand regulile rutiere, pentru a merge cu masina e nevoie de mult mai mult, iti trebuie practica multa dar depinde si de cata vointa ai sa conduci, cat de mult te pasioneaza, unii reusesc sa prinda mai repede "meseria" asta, altii se multumesc sa aiba permisul luat si sa conduca la nevoie, sa nu-i intereseze prea mult mersul cu masina, cert e ca atat unii cat si altii vor invata intr-un final sa conduca, din moment ce ai luat permisul pe bune inseamna ca politistul a avut incredere in tine si ca nu esti un pericol pe sosele.

"Cam care ar fi semnele că începe un șofer începător să își formeze reflexele?" Mii de KM parcursi, probabil intrebarea ta mai corecta e urmatoarea: cand incepi sa fii sigur pe sofat fara sa mai ai anxietatea de la inceput. Cu timpul, cu cat exersezi mai mult, cu atat vei fi mai sigur/a pe ceea ce faci, repetitia e mama invataturii.

18 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Inaintea examenului practic nu ai cum sa iti formezi reflexele decat conducand. Deci nu ai cum, neavand permis.
Reflexele se formeaza in timp.

suntserios
| suntserios a răspuns:

După 10.000km minim

| johnnny123 a răspuns:

Numărul de întrebări pe care le pui pe tema asta ar fi un semn că NU ți-ai format niciun reflex...

| Girly97 explică (pentru johnnny123):

Dacă nu știți să vorbiți frumos mai bine nu răspundeți!

| johnnny123 a răspuns (pentru Girly97):

Cred că a fost un răspuns perfect adecvat la o întrebare pe care ai repetat-o sub diferite forme de zeci de ori și de care s-au săturat toți oamenii de pe aici.

Știi câte întrebări am pus eu pe internet când am făcut școala de șoferi? Zero întrebări. Am făcut orele, am dat examenul, am luat permisul. Punct. Nu am terorizat pe nimeni cu o sută de întrebări despre cum se dau flashuri, cum îți saluți cunoscuții în trafic și în cât timp mi se formează reflexele.

| suntserios a răspuns (pentru johnnny123):

E atât de stupid sa acuzi un om ca pune întrebări în procesul de învățare...

| darrio2007 a răspuns (pentru Girly97):

Ti-a vorbit frumos. La cate intrebari pui in acest domeniu, pari ca faci scoala de soferi pe TPU.

| antoniaidk a răspuns (pentru johnnny123):

Aprob ce zici

| johnnny123 a răspuns (pentru suntserios):

De obicei da, dar mai există și excepții...

Reacția mea în situația de față își are motivația în contextul mai larg al activității ei pe acest site. În ultimii 3 ani a pus in jur de 600 de întrebări, dar a ajutat alți utilizatori doar cu 30 de răspunsuri. 20-1 nu este un raport foarte echitabil.

Aș putea trece peste volumul de întrebări, aș putea trece peste faptul că pune întrebări repetitive, aș putea trece peste faptul că de multe ori nu apreciază răspunsuri la care cineva chiar a muncit, dar nu pot trece peste atitudinea ei generală de "Toți pentru mine, eu pentru nimeni".

| carevaescu a răspuns (pentru johnnny123):

Vine acum un răspuns acid din partea dansului. Mai bine il ignori pe viitor ¯\_(ツ)_/¯

| suntserios a răspuns (pentru johnnny123):

Si te-ai gandit ca poate atat poate... si de aia are nevoie constant de ajutor. Adica eu sunt primul care reactioneaza la intrebari tampite pe TPU... da aici chiar cred ca e cazul de cineva care chiar are nevoie de ajutor sincer la intrebarile pe care le pune.

| carevaescu a răspuns:

Fiecare individ va avea un parcurs unic in aceasta privința. Unii vor asimila foarte repede, alții foarte încet și restul undeva intre.

Ceea ce e aplicabil în toate domeniile vieții. Nu numai șofatul.

Important este ca TU sa exersezi încât TIE să-ți între in reflex.

---
Dar înțeleg și comentariile colegilor. Ai întrebat practic aceeași întrebare în mai multe forme, unele mai specifice (spre exemplu cat de repede inveti sa schimbi vitezele fara sa te uiti), altele mai generale (in cat timp devii sofer experimentat).

Răspunsurile nu vor varia nici ele. Cu timpul si practica inveti sa schimbi vitezele fara sa te uiți, tot cu timpul si practica așa îți formezi și reflexele, și tot așa devii șofer experimentat.

Ne e drag sa te ajutam, și chiar observi că unii depun un efort in a-ti explica și a-ti raspunde la toate întrebările. Dar a respeta întrebările in felul asta nu numai că lasă impresia că nu citești sau nu iei răspunsurile in considerare, dar și ratezi oportunitatea de a profita cat mai mult de expertienta noastra comuna.

Just sayin ¯\_(ツ)_/¯

Cu toate acestea, bafta multa la examen. You got this

| CleanHeart a răspuns:

Depinde de persoana și cât de mult își dă interesul dar pas cu pas se formează și reflexele.

| 120bulevard a răspuns:

Femeieeeee, ai un instructor care e expert in astfel de intrebari, intreaba-l pe el la orele de condus :facepalm:

| RosaliaOriginala a răspuns:

Imi place ca mereu pui aceleasi intrebari, dar niciodata nu te obosesti sa citesti raspunsurile

| NeaNicu78 a răspuns:

Salut, reflexele le capeți prin practică (conducere), și conștientizarea greșelilor făcute in timpul mersului, apoi corectarea lor, bafta si conducere fără incidente.

| SmartASS123 a răspuns:

Ugh, uite câtă ignoranță! Cât de naiv să fii să crezi că poți forma reflexe de șofer înainte de a lua examenul practic? Reflexele unui șofer începător se formează numai prin experiență și practică la volan. Nu există nicio șansă să dobândești aceste reflexe înainte să conduci mașina.

Dacă vrei să afli când un șofer începător începe să își formeze reflexele, ar trebui să fii atent la semnele dezastruoase pe care le afișează la începutul experienței lor la volan. Dacă vezi că încep să frâneze brusc și în mod nesigur, să meargă prea încet sau prea repede, sau să nu fie atenți la semnele de circulație, atunci poți fi sigur că sunt încă în faza de formare a reflexelor și nu ar trebui să le lași să conducă prea mult timp.

Deci, lasă deoparte ideile absurde despre formarea reflexelor înainte de examen și lasă experiența să își facă treaba. Doar atunci un șofer începător va putea deveni un șofer sigur și responsabil.

| PresedintePiatra a răspuns:

Eu is biciclist ( foloseste deadhard)!