Ce se incadreaza la fiecare categorie este prevazut in OUG 195/2002, republicata in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
a) categoria AM: mopede;
b) categoria A1:
1. motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0, 1 kW/kg;
2. tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
c) categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;"
"Proiectul vizează, începând cu data de 19 ianuarie 2013, reglementarea vârstei minime pentru obţinerea permisului de conducere astfel: pentru categoriile A2, B, BE, C1 şi C1E, 18 ani împliniţi; pentru categoriile AM, A1 şi B1 - 16 ani; 20 de ani şi o experienţă de cel puţin doi ani de conducere a motocicletelor din categoria A2 sau cel puţin 24 de ani pentru motocicletele din categoria A." Asta e ce trebuie sa stii. Vei stii ca il poti conduce sau nu dupa cc. A2 e pana la 125 cc, A1 e de 35 kw.
La motociclete varsta minima este de 21 ani, vehicule 4 roti 18 ani, iar la moped nu mai stiu sigur, dar cred ca intre 16-18 dar sigur la motociclete cu o anumita capacitate cilindrica trebuie sa ai 21 ani Stay safe
Daca nu stii ce spui mai bine taci.
AM si A1 se da la 16
A2 la 18
A la 24 sau la 20 daca ai deva 2 ani experienta de A2.
La 18 ani poti da doar de A1. A1 maxim 125cm3, 11kw motor, 15kw triciclu.
Definitie A2 : maxim 35kw, impartit kw cu greutatea vehicului iar raport greutate/putere sa nu depaseasca 0.2 (kw/kg)
Categoria A fara restrictii.