Deocamdata nu prevede nimic legislatia, poti sa nu ai nici 4 clase si sa iei permisul dar este in dezbatere o lege care va prevede sa ai minim 10 clase pentru a obtine permisul de conducere, inca nu este aprobata!
In legislatia rutiera nu exista o prevedere privind nivelul studiilor, trebuie doar sa stii citi si scrie. Exista o propunere, cuprinsa si in Strategia nationala privind circulatia rutiera, in sensul sa se prevada 10 clase, nu se stie daca si cand va fi aprobata. Numai bine!
Cica 8 clase iti trebuie dar eu m-am informat la scoala ca vreau sa-mi scot categoriile pentru a deveni sofer profesionist si mi-au zis ca nu trebuie (dar e important sa citesc si sa scriu bine). In legislatia rutiera pune ca trebuie 8 clase dar daca scoala nu cere mai bine o fi pentru cei care nu au studiile minime, eu nu am preocupari.
Bai fratilor nu e adevarat. Unchiumeo nu o facut decat 5 clase si are permis auto.Nu iti cere nici o clasa.
In prezent, in legislatia rutiera nu exista o prevedere privind nivelul studiilor. In curand, insa, este posibil sa intre in vigoare noua lege...
Eu acum fac scoala de soferi. am 8 clase. nu mi-a cerut nici un act doveditor ca am 8 clase sau nu m-a intrebat nimeni cate clase am.
AllexXtreme întreabă:
Coco122 întreabă:
bogabogdan întreabă: