| DannielZMF a întrebat:

In urma cu cativa ani am vandut o masina si am cazut de acord cu cumparatoru sa pastreze numerele. acum nu mai dau de el cum fac sa o radiez de la primarie? mai am decat actul de vanzare-cumparare.

5 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

1. Nu vad de ce ai vrea sa radiezi masina din moment ce ai vandut-o;
2. Daca persoana respectiva nu si-a facut acte pe numele lui te duci la politie si se rezolva;
3. Daca persoana respectiva si-a facut acte tu normal nu mai ai voie sa radiezi acea masina fiindca este a lui acum;
4. Daca totusi vrei sa incerci poti sa il dai in judecata dar stai 1-2 ani pana se termina procesele si recursul, mai cheltuiesti si cu judecata cateva zeci de milioane si nu ai garantie ca vei castiga.

Astea sunt toate posibilitatile acum ramane la alegerea ta ce vrei sa faci!

regis
| regis a răspuns:

Ai actul de vanzare-cumparare si nu ai copii dupa talon si CIV? Daca ai copiile rezolvi usor problema, desi e putin mai complicat, ca la talon trebuie si verso, unde se completeaza rubrica "instrainat catre".
Daca nu mai ai CIV-ul, poti declara pierdute numerele, talonul si CIV-ul, insa pentru CIV e mai complicat, ca se da anunt in Monitorul Oficial. Obtii astfel un duplicat al CIV-ului, iar cu declaratia notariala privind pierderea placutelor si a talonului poti radia masina si de la finante si de la Politie. Nu iti ramane decat sa il anunti in scris pe noul posesor ca masina este radiata din circulatie si documentele pe care le detine sunt nule.
Politia nu va clarifica lucrurile, iti va spune calea legala: trebuie sa il dai in judecata. Calea de mai sus este mai la limita legii (in fond chiar daca ai instrainat masina, nu se mentioneaza in contract ca ai predat cumparatorului si documentele, iar tu poti uita asta, iar in lipsa confirmarii de la acesta se cheama ca le-ai pierdut), insa este cea mai eficienta.
Ar mai fi o solutie, data de un coleg de pe TPU cu alta ocazie: gasesti masina si iei placutele de inmatriculare. Cumparatorul nu va putea obtine alte placute pana nu transcrie masina.

regis
| regis a răspuns:

@FurtunaDiesel - raspund eu in locul lui: vrea sa radieze masina pentru ca noul proprietar nu a transcris-o, deci Monstruletu plateste in continuare impozit pentru acea masina.
Daca mergi la Politie, nu se rezolva absolut nimic, pentru ca Politia nu se baga. Noul proprietar are dreptul sa circule 30 de zile de la data trecuta pe talon in momentul vanzarii, dar cum aceasta nu a fost completata, cumparatorul este legal in regula.
Daca persoana si-ar fi facut acte pe masina, nu mai figura pe vechiul proprietar la primarie, deci nu mai era cazul sa o radieze.
Procesul este solutia legala, insa asa cum ai precizat si tu, costa si dureaza.

| silvester13051996 a răspuns:

Poti sa dai numerele pierdute da risti sa ti se intocmeasca dosar penal

| UKFdubstep a răspuns:

Pai problema asta se poate rezolva prin politie ca asa poti da de el si sa clarificati lucrurilewinking bafta