anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intentionez sa achizitionez o autoutilitara, inmatriculata in Romania, in 2011. La acea vreme, proprietarul, la inmatriculare a platit taxa de prima inmatriculare(sau cum ii spune - cum era pe atunci – aceasta taxa n-a fost recuperata, din spusele proprietarului).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Mai trebuie sa platesc taxa de mediu, daca achizitionez aceasta auto?
2. Ce alte taxe am de platit la inmatriculare (la schimbarea proprietarului)?
3. Este mai bine sa o inmatriculez pe firma sau pe persoana fizica? De ce?

Multumesc.

Răspuns Câştigător
| AgathaRo a răspuns:

1. Daca taxa a fost platita si nu a fost inmatriculata atunci numai trebuie sa o platesti.
2. La rar ai de facut autentificarea 120 lei, impunerea, impozitul, taxa de inmatriculare la directia fiscala (5 lei), taxa talon 37 lei, taxa contravaloare numere 45lei sau 75 lei preferentiale.
3. Parerea mea ar fi ca sa o treci pe firma o poti trece pe cheltuielile firmei, iar daca ai mai multi angajati in firma e bine la amenda si poti ramane cu punctele la permis. In schimb daca te opreste politia ai nevoie de foaie de parcurs / ordin de serviciu parca.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Proprietarul trebuie sa iti dea dovada de la anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata. daca ai acea dovada nu mai platesti nimic.

la inmatriculare mai platesti rar ul, taxa de certificat, si rca pe numele tau.

vezi ce preturi ai la asigurari si la impozite in functie daca e pe persoana juridica sau fizica. asigurarile sigur sunt mai mari pe firma

| Roman_Florinel_1956 a răspuns:

Pai daca nu a recuperat taxa nu iar in rest rar identificare si la politie inmatricularea

| militaruflorinilie a răspuns:

Sunt corecte celelalte raspunsuri insa, trebuie sa iei in considerare ca in cazul in care o bagi pe firma si vrei sa o instrainezi si clientul are tot firma si vrea factura tu te incarci cu tva in plus in cazul in care prin absurd nu platesti impozitul sau intarzii mai mult de o luna circa financiara iti blochiaza conturile firmei.