| EugenProsop a întrebat:

INTREBARE: Ce rol are un instructor in pregatirea pentru examenul auto.

Buna ziua, am asa o intrebare, deci m-am inscris la o scoala auto. Inainte de asta m-am informat cateva luni despre aceasta, rata de promovabilitate, regiunea etc. Rata de promovabilitate a scolii este de (72%). Parca orele de legislatie merg bine, mi se explica tot sistemul detaliat. Iata ca a si venit randul orelor practice, nu am mai mers niciodata pe automobil, sunt careva probleme deoarece abia sunt la a treia lectie si sper eu sa mearga mai bine cu timpul. La un moment dat am constatat ca instructorul meu are o rata de promovabilitate de sub 50%. Poate cineva sa imi explice daca instructorul auto are careva influienta asupra sansei mele de a lua permisul de conducere, dupa cum am mentionat, rata de promovabilitate al cursantilor instructorului meu este de sub 49%! Multumesc mult de raspuns

8 răspunsuri:
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Atunci cum are scoala rata de promovabilitate de 72%?

Si da, evident ca instructorul are o influenta mare asupra ta. Tu faci cum te invata instructorul. Daca instructorul te invata prost, prost urmeaza sa faci si la examen.
Cel mai bine intrebi in familie dupa ca sa iti arate cum ar fi corect.

Oricum, rata de promovabilitate a instructorului nu releva cu exactitate capacitatea instructorului. Exista si posibilitatea sa se fi inscris numai idioti.

| EugenProsop explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Mersi mult de raspuns! Scoala are rata de promovabilitate de 72% deoarece sunt unii instructori care au cate 82% promovabilitate, chiar si 87%. Ce ar putea sa ma invete un instructor prost? Daca ai careva sfaturi, ai putea sa mi le dai?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru EugenProsop):

Singurul exemplu care imi vine acum in minte este ordinea in care iti asezi oglinzile si scaunul.

Prima data se asaza scaunul, apoi oglinzile. Daca iti asezi oglinda prima data, ea ramane stabilita pentru o anumita pozitie, pe care tu o schimbi mutand scaunul.

Daca imi mai vin exemple in minte privind ceea ce te-ar putea invata prost, iti mai zic.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru EugenProsop):

Si oricum, de ce nu ceri sa ai alt instructor?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Sa te invete sa nu dai prioritate pietonilor.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Sfaturi...
La examen sa nu te grabesti ca si asa nu trebuie sa ajungi in vreun loc. Trebuie doar sa mergi cu grija sa ii demonstrezi politistului ca stii sa conduci si sa te comporti in trafic.

| anamariarot a răspuns:

Ca o persoană care a stat adesea în preajma multor începători, îți pot spune că e un 50-50. Tu crezi că toți ăia sunt atenți la condus? Crezi că instructorul l-a învățat pe vreunul să treacă pe roșu (cum se întâmplă adesea la examen)? Când am dat proba practică, țin minte că era o tanti care n-a reușit să mute mașina nici 3 metri; înainta câțiva cm și mereu îi murea motorul. Ce naiba, chiar n-o fi învățat-o ăla să plece de pe loc? Anumite persoane chiar nu sunt făcute pentru condus sau prind destul de greu, chiar dacă pe alte ramuri (școală, profesie) se descurcă foarte bine.
Bineînțeles, contează și implicarea instructorului, contează să insiste pe punctele tale slabe, dar nu depinde totul de el. Iar alea 30 de ore sunt prea puține pentru a învăța să conduci așa cum trebuie, dar...

| WAYNEZ a răspuns:

Gradul de promovabilitate la un anumit instructor, depinde foarte mult de elevii pe care-i are.Acest grad de promovabilitate se referă la numărul de elevi care au luat carnetul din prima încercare.Fiecare elev,ca fiecare om, este diferit. Unii prind mai repede, iar alții mai greu.Și pe perioada orelor de condus, elevul trebuie să trateze totul cu seriozitate. Dacă un elev este serios și are abilități să conducă, va prinde repede și va lua carnetul din cel mult 3 încercări. Dacă elevul nu este deloc serios, vor fi șanse mici de-a lua carnetul pe acel dosar.