| mgtow a întrebat:

Intrebare doar pentru soferii din RO care conduc distante intre 100 - 300km frecvent. Mentineti o distanta de siguranta suficienta fata de cel care e in fata voastra? Ati reusit sa evitati multe accidente cu distanta de siguranta sau au fost ocazii cand s-a bagat un nebun pe contrasens in ultimul ceas si ati franat la milimetru pentru a evita accidentul? Ce interval orar considerati ca e indicat pentru a realiza o calatorie? Ce zone considerati ca sunt de risc scazut - accident in RO?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

De regulă păstrez cam 8-10 metri distanță asta dacă se circulă bine ( 80-90 ). Dar stau și la 1-2 metri de cel din față dacă se merge în coloană ( uneori și mai puțin de 1 metru ce-i drept ). Am evitat un accident la limită chiar acum două zile pe șoseaua de centură. Am prins o zonă liberă, ăla din față avea viteză, eu la vreo 10 metri în spate veneam tot cu viteză, brusc a trântit ăla din fața lui o frână ca să evite un câine, ăsta cu BMW-ul din fața mea a tras de volan stânga și a luat-o pe contrasens iar eu m-am oprit la limită de spatele celui care a pus frână. Mă opream mai repede dar pe jos era umed și m-am cam dus sanie. Intervalul orar este irelevant. Pentru că depinde de traseu. Unele trasee sunt mai periculoase noaptea decât ziua și invers. Mai ține și de condițiile meteo pe deasupra. Zone de risc scăzut...nu știu sincer. Nu cred că există șosea din Ro pe care să nu fi avut loc accidente. Demenți pe contrasens am mai avut dar am reușit să evit mergând 3 mașini pe două benzi la limită. Mai enervant și periculos este atunci când vrei să depășești un idiot iar tâmpitul o accelerează ca să facă pe deșteptul. Am pățit asta de mult ori. De vreo două ori a accelerat-o fix atunci când să apuc să-l depășesc și venea mașină de pe contrasens. Probabil cretinii nu își dădeau seama că dacă mă lovea pe mine, eram automat proiectat direct în mașina lor și probabil muream toți.

1 răspuns:
| Sofer a răspuns:

Am evitat destule accidente și am condus destul prin tara și este bine sa menti o distanta corespunzătoare fața cel din fața ca nu se știe ce apare pe drum și trebuie sa frâneze de urgenta. Tot timpul atenție când ești la volan.