Asa apare in sistemul celor de la inmatriculari, suspendare. Asta ajuta sistemul informatic al politistilor sa identifice mai usor masinile care nu au actele in regula (piuie camerele cand treci).
Se va actualiza in cateva ore sau zile, nu e o problema. La control vei fi lasat in pace. Nu trebuie sa faci nimic in situatia asta, poti circula linistit.
Baza de date cu care lucreaza ITP-urile sunt detinute de RAR, nu de politie. Dureaza ceva pana cand se transmite si la inmatriculari; iar politia cauta in baza de date a RAR-ului cand te opreste. Informatiile astea sunt publice, daca bagi seria de sasiu aici: https://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp
Da, așa este! Mulțumesc frumos, s-au actualizat și pe site-ul cu înmatriculare, acum îmi arată că mașina este înmatriculată
Nu am inteles de ce te uiti unde nu trebuie? Ai Certificat de inmatriculare? In anexa acestuia este inscrisa data cand trebuie facuta verificarea tehnica a masinii. Aceia e baza fundamentului temeliei.
Daca ti-a expirat ITP-ul planifica-te telefonic la o statie ITP. Daca n-ai noroc, cat mergi pana la acea statie e posibil sa te opreasca un politist, sa-ti ridice certificatul de inmatriculare, sa-ti dea amenda si sa te trimita la RAR.
Nu este că nu m-am uitat sau verificat, știu unde îmi este scris următorul ITP, eu am ales sa trec chiar și acest "motiv" pur și simplu m-am luat cu altele, zile încărcate alte probleme și am uitat de ziua de ITP, cu toate că știam că urmează să fac bla bla. Dar ca și motiv că am uitat pe site la DRPCIV la stare înmatriculare îmi arată că mașina are înmatriculare suspendată motiv ITP expirat din data X. Bine, eu am făcut ITP ul, am unul nou și valabil
Pe site la RAR la verificare stare ITP îmi arată că mașina are unul valabil din data bla bla plana in data bla bla și că furnizează in sistem sau ce specifica ei, problema e pe site ul acela cu înmatricularea că încă îmi arată starea înmatriculării suspendată
IonSpintecatoru întreabă: