| emoboy a întrebat:

La 6000de euro(nu mai mult) ar fi mai bun un BMW 320d e46 din 2004 cu 120. 000km sau o alta masina gen Opel Astra h(1.7)din 2006 cu 70. 000km(Jetta sau Passat oricare)?

Răspuns Câştigător
| olivert1310 a răspuns:

BMW-urile se intretin greu, asa cum a spus si Minks. Si eu la fel as opta pentru o masina mai noua si parca Passat are mai mult stil decat Astra h. Ca idee, o bascula de BMW 320 e46 costa undeva pe la 1300-1500 de lei, asta daca nu vrei sa-ti bati joc de ea punandu-i piese mai slabe decat cele originale. Un nene venit in service sa schimbe doua basculele la BMW-ul sau, platise 2700 de lei pentru ele, cu manopera a ajuns pe la 3000 de lei. Cu 3000 de lei schimbi basculele la Passat si iti mai raman si ceva bani pentru un schimb de ulei. Numai ca nu gasesti Passat mai nou de 2006 de banii aia. Sau da dar cu un numar considerabil de km. Astra h este si mai ieftin de intretinut decat un Passat. In situatia data cu bugetul disponibil ai putea lua un Opel mai nou si cu mai putini km care sa te coste mai putin intretinerea. Eu personal de banii aia mi-as lua un Passat din 2004 doar pentru ca imi place masina aia. Am avut o pasiune pentru marca BMW dar buzunarul meu este prea stramt pentru a-mi putea intretine un vis. Stiu ca si tie ti-ar placea un BMW dar in zilele noastre ar trebui sa gandim mai mult practic si sa gestionam bine resursele de care dispunem. Dintre masinile mentionate de tine, te-as sfatui sa-ti cumperi un Opel. Intretinere mai ieftina, an de fabricatie mai nou, km mai putini si sa stii ca cu sigur va putea sa-ti satisfaca cerintele. BMW-ul ala te va manca de bani, Volkswagen nu gasesti la banii aia unul cu km sub 100.000 si mai nou de 2006. Astra h break este destul de incapatoare. Daca ai familia iti va fi chiar utila. Gandeste-te bine la avantajele si dezavantajele economice ale fiecarei masini si apoi ia o decizie. Bafta.

6 răspunsuri:
| emoboy explică:

Poi eu am condus aceste doua masini.Ce am constata e ca BMW are un bord urathee hee dar se simte prompt directia acceleratia(una cu masinawinking ) iar Astra(break am uitat sa spun) este destul te inalta de spate si pare ca are tentinta de derapare.In concluzie mi-a placut mai mult BMW-ul si ca motorizare si ca tot si ma gandeam ca poate merita investitia pentru calitatea ei dar am sa merg pe Astra.

| Angel0 a răspuns:

Km din anunturi trebuie sa-i inmultesti cu 4 ca sa afli km reali.
Eu fac cam 60000 pe an dar am prieteni care fac peste 100.000.
Imi vine sa rad cand aud ca o masina diesel de 7 ani are 60000 de km.
Este aproape imposibil.

| Minks a răspuns:

As plusa pe o masina mai noua, cat mai putin rulata. BMW-ul e scump de intretinut. Un Passat ar fi in regula. big grin

| KrYsTy2OOO a răspuns:

Piesele BMW sunt scumpe, ti-asi recomanda o jetta.

| Claudiuitaliano a răspuns:

Dupa mine mai bun e un bmw! eu am unu marca 320d an 2008 dar te asigur ca iti trebuie bani sa intretii un bmw. Piesele te costa ceva mai mult decat la opel sau vw. daca te tine buzunaru ia-ti un bmw

| domnul24 a răspuns:

Un BMW 320d e46 il cumperi pana in 4000 euro dar e mai scump de intretinut.Parea mea e sa iti cumperi un Passat, masina buna, rezistenta si nu e asa de greu de intretinut precum un BMW. Un passat il iei cu 4500 euro!