| Tyros a întrebat:

Ma gandesc ca hobby sa-mi construiesc un fel de bicicleta pe patru roti si cu patru locuri. Am mai vazut asa ceva in zonele turistice, un fel de cvadriciclu propulsat exclusiv prin forta musculara, cu pedale ca o bicicleta. Am nevoie de vreo autorizatie pentru a conduce asa ceva pe drumurile publice? Pot folosi pistele de biciclete? Va fi mai lat ca o bicicleta, si ma gandeam sa-i improvizez ulterior si o "caroserie" sa am putin confort inauntru. Daca ajunge sa arate ca un mic autoturism, dar propulsat doar prin pedale, credeti ca ar fi legal sa circul cu asa ceva? Am nevoie de acte pentru "vehicul"?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

N-o baga in seama pe Vio, baga ciuperci de multi ani, si raspunde doar acolo unde nu se pricepe.
Raspunsul tau sta undeva in legislatie, la vehiculele fara motor. Nu m-a interesat, nu stiu conditiile exacte. La vehiculele cu viteza de pana la 25km/h se percepe acum inregistrare la primarie (numar galben) si asigurare, insa la cele fara motor nu cred ca se percepe nimic, probabil intra in aceeasi categorie cu "vehicule trase sau impinse", care circula pe partea dreapta a drumului, cat mai aproape de acostament.
Despre conditiile de utilizare a pistelor de bicicleta nu am habar, s-ar putea sa fie subliniate de consiliul local al fiecarui oras care detine asa ceva.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, ai nevoie de inregistrarea vehiculului la politia locala si de autorizatie.
Nu poti folosii pistele de biciclete, ca acelea sunt foarte inguste, iar 4 roti la acest utilaj este deja foarte lat.
Ce vrei tu sa faci se va cere nu doar autorizatie ci si omologare, acte in regula, cu descrierea vehicului samd, mai ales ca vrei sa-i pui caroserie samd.

| Tyros explică (pentru Violleta2022):

Chiar daca nu are motor? Poti sa-mi dai niste referinte la legislatia in cauza sa pot verifica mai in detaliu?

| suntserios a răspuns (pentru Tyros):

Nu poate. Iti garantez eu ca Violleta nu poate sa dea nicio referinta din legislatie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Tyros):

Da, chiar daca nu are motor electric sau pe vreun combustibil.

Nici caruta nu are motor si totusi trebuie inregistrata legal la primarie, cu numar ca la masina... samd.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Tyros):

N-o baga in seama pe Vio, baga ciuperci de multi ani, si raspunde doar acolo unde nu se pricepe.
Raspunsul tau sta undeva in legislatie, la vehiculele fara motor. Nu m-a interesat, nu stiu conditiile exacte. La vehiculele cu viteza de pana la 25km/h se percepe acum inregistrare la primarie (numar galben) si asigurare, insa la cele fara motor nu cred ca se percepe nimic, probabil intra in aceeasi categorie cu "vehicule trase sau impinse", care circula pe partea dreapta a drumului, cat mai aproape de acostament.
Despre conditiile de utilizare a pistelor de bicicleta nu am habar, s-ar putea sa fie subliniate de consiliul local al fiecarui oras care detine asa ceva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu are motor esti ok

| dullcat a răspuns:

Foarte tare.Mult succes!