| Brunet_Bogdan_1994 a întrebat:

MA LUAT SAU NU RADARUL? Joi seara deplasanduma cu viteza de 100km/h din spre vitan spre big berceni, pe noul pod de la vacaresti, in timp ce coboram de pe pod la vreo 150 de metri statea un MCV pe sensul meu de mers cu fata spre mine!
Mi-a dat flashuri!
Intrebarea este cum imi dau eu seama daca m-a luat radarul sau nu?
Si in conditiile in care masina nu este inscrisa la politie ce se intampla?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca te-a prins radarul o sa fii invitat la politie, sa spui cine a condus masina si poti fi amendat pentru depasirea vitezei legale, in functie de marimea depasirii.
Daca masina nu era inmatriculata si te descopera poti fi cercetat si condamnat penal pentru circulatia cu un autovehicul neinmatriculat, conform Codului penal, citez:
"ART.334. Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."

| Brunet_Bogdan_1994 explică (pentru Ioandelasal):

Masina este inmatriculata in Romania, am bagat-o doar la fiscal, nu am mai trecuto si la politie pe numele meu!

| Ioandelasal a răspuns (pentru Brunet_Bogdan_1994):

Asta inseamna inmatricularea, faptul ca este trecuta la serviciul de inmatriculari pe numele tau. Daca este pe numele altuia atunci acela poate fi chemat la politie sa spuna cine a condus masina si asa se poate ajunge la tine.
Conform Ordinului 1501/2006, privind inmatricularea, trebuia sa o faci in termen de 30 de zile de la cumparare.

4 răspunsuri:
| Brunet_Bogdan_1994 explică:

Nu stie nimeni?

| Brunet_Bogdan_1994 explică:

Pai si bun daca eu platesc impozit la stat asigurare si itp, de ce sa dau eu inca 600 de euro la stat? sa platesc taxa auto?