Doctorul google spune ca exista leac din pacate se pare ca pana la varsta de 9 ani, desi eu cred ca in anumite situatii si mai tarziu, mult mai traziu.
Daca la tine este ceva ce se mai poate corecta cu acest exercitiu de tip plasture acoperit si exercitii recomandate de un oftalmolog atunci merita sa conduci DAR daca ai probleme in a conduce (doar tu stii) atunci e cazul sa renunti la masina, nu de alta dar iti poti crea tie probleme cat si celorlalti si nu doreste nimeni acest lucru nu?
Nu vreau as fiu rautacios cu cineva de aici dar prea multi sunt legati de masina si permis cand de cele mai multe ori ei si ele folosesc masina ca si piesa de moblier, adica sta degeaba parcata.
Masina nu a fost frati si surori creata ca sa va duceti peste drum sa cumparati paine sau sa duceti gunoiul cu ea, nici pentru deplasari de 500 de metri si apoi stationata 1 luna
Eu am redescoperit mijloacele de transport in comun si e tare fain, chiar uitasem senzatia, nu ma laud dar de cand m-am nascut tot stiu ce inseamna sa ai masina, altii au masina de 1 luna de zile si si-au luat-o asa sa nu rada lumea de ei ca nu au si ei vreun "bolid" acolo cand altii ne-am saturat de aceste masini
Deci exista viata si fara masina ca sa te incurajez in caz ca nu poti conduce!
"Tratamentul corecteaza ambliopia antrenand creierul sa foloseasca semnalele de la ochiul cu vedere slaba, cladind o conexiune mai puternica intre creier si ochiul afectat si permitand vederii sa se dezvolte normal in acel ochi.
Exista cateva metode de a constrange ochiul strabic sa devina mai puternic. Aceste metode includ purtarea unui plasture pe ochi sau lentile de contact inchise la culoare (ocluzie) si folosirea de picaturi pentru ochi sau de ochelari (relaxare). "
Tratamentul se face pana pe la 6 ani maxim. Am trecut de mult timp de sansa de a mai corecta problema. Acum nici operatia nu mai corecteaza un ochi ce vede 15%. Pentru ca celalalt vede perfect si creierul trece direct pe cel bun si il trece cumva in umbra pe cel slab pe care l-a neglijat atatia ani. Asteptam o parere a cuiva care are ambliopie si experienta cu condusul.
Sorry am editat raspunsul meu intre timp, adica in timp ce scriam un nou raspuns l-ai citit pe cel scris intr-o prima faza.
Acuma nu stiu medicul oftalmolog si medicina in general da voie sa conduci sau nu?
Caci daca este ceva ce nu se poate corecta ma tem ca nu este voie a se conduce.
Pe de alta parte nu pot sa nu zic ca sunt o multime de bolnavi (grav) in trafic care au fel si fel de boli incompatibile cu condusul (mult mai rele decat ce ai dumneata) si conduc bine mersi, MAI NOU TOTI HANDICAPATII AU DREPTUL SA CONDUCA si cand zic handicapat nu denigrez pe nimeni ci ma refer la persoane cu handicap, caci si astia au izmene in bocanci si astia vor sa conduca, de parca condusul asta e o placere sa-l faci in oras, de parca toti conduc pe coasta de azur si ai si ce admira. Mama ta de fire omeneasca cand esti jos tot sus vrei sa fii.
Se poate conduce masina cat B. Nu iti da dreptul pentru carnet de profesionist, pe undeva are dreptate pentru ca nu poti compara tirul cu o masina mica de B. La tir trebuie sa ai o capacitate mult mai mare de a aprecia distanta, mai ales la parcari.
Eu unul nu as mai conduce in conditiile descrise de dv. fie ca legea ma lasa! Mie ca sofer cu ambii ochi buni imi este greu sa conduc seara pe tot felul de stradute slab sau deloc iluminate, pe timp de ploaie si intuneric etc Deci atentie la detaliile meteorologice, adica stiu ca nu pot conduce cand e intuneric, lasa masina acasa si conduc in aceste conditii doar cand sunt urgente.
La dv. e mai complicat de ex. cum puteti vedea in asemenea unghi pe cineva care sare de pe trotuar in fata masinii intr-o fractiune de secunda. Ce vreau sa zic cu asta este ca condusul este o mare responsabilitate si necesita deplina capacitate a reflexelor, psihicului, azului si nu in ultimul rand vazului!
Sper ca am ajutat si nu am complicat mai mult lucrurile.
Sa vina de ce nu cineva care chiar s-a confruntat cu acesta problema, desi ma tem ca e mai usor sa treaca o camila prin urechile unui ac decat sa gasim utilizatori cu acelasi probleme ca si noi, dar nimic imposibil! seara buna
Ana0505 întreabă: