Daca ITP este valabila nu mai trebuie facuta alta, pana la expirarea valabilitatii.
Cumparatorul poate circula legal in cele 30 de zile de la cumparare, cu conditia sa aiba RCA facut, in acest interval trebuie s-o inmatriculeze pe el.
Nu s-a facut contract de vanzare-cumparare cu data? Daca nu s-a facut atunci se vor socoti 30 de zile de la data inscrierii la impozit.
Pe spatele talonului, treceti numele dvs, adica al persoanei pe numele careia se va inmatricula masina.
Aveti nevoie de acte de la firma catre dvs (discutati cu ei), ca si cum ati fi cumparat-o acum de la ei.
Aveti voie sa circulati cu masina in termen de 30 de zile de la cumparare, daca depasiti acest termen si sunteti opriti de politie, va retin certificatul de inmatriculare, si numerele. Primiti si o amenda mare, era in jur de 600 de lei.
Data instrainarii ar trebui sa apara pe certificat, si sa corespunda cu cea de pe contractul de vanzare-cumparare.
ITP nu mai trebuie sa faceti, insa sunteti nevoiti sa mergeti la RAR, pentru a obtine certificatul de autenticitate. La RAR se fac programari din timp, intrati pe www.rarom.ro si gasiti formular de programare, sau numar de telefon pentru programare telefonica.
Insa ma tem ca ati uitat un lucru esential, si anume taxa auto. Daca autoturismul a fost inmatriculat prima data in Romania inainte de 2007, sunt sigur ca nu s-a achitat nici o forma a taxei auto, drept urmare vi se va impune dvs sa platiti actuala forma a taxei, timbrul de mediu, care in multe cazuri poate fi mai scump decat masina.
Pentru a verifica situatia taxei, solicitati de la ANAF (trezorerie) o adeverinta cu privire la taxa. Trebuie sa prezentati copie dupa cartea de identitate, dupa certificatul de inmatriculare, dupa cartea de identitate a cumparatorului (dvs), si o cerere formular pe care o gasiti acolo.
Depinde peste ce politisti dati, eu unul am circulat mai mult de 30 de zile cu talonul semnat de proprietar, fara nume si data, dar am avut noroc sa nu fiu oprit.
Pentru informatii mai clare, va recomand sa apelati la o firma/birou de acte auto, dansii cunosc procedurile, sau mai bine zis "mersul", ca difera de la un judet la altul.
Si oricum, aveti nevoie de niste formulare de la dansii, cum ar fi contractul de vanzare-cumparare cu certificat de radiere, si fisa de inmatriculare.
Nu mai retin exact, dar parca atunci cand masina provine de la o firma, in loc de contract se intocmeste o factura, iar la fisc, situatia e putin diferita.