Cel mai bine sa mergi la un service, ai reglajele la alimentare defectuoase. Ei iti pot pune un diagnostic mai sigur. Consumul mai depinde si de stilul de conducere si de aglomeratia de pe sosele, cind parcurgi 1 km in jumatate de ora este la fel cu a parcurge 10 km in aceeasi unitate de timp.
Poti folosi un aditiv care curata intreg sistemul de alimentare.
Acest aditiv se pune in rezervor in amestec cu carburantul.
Nu cunosc prea bine modelul, dar cred ca este pe injectie monopunct.
Problema este in principiu de la injector/e/(carburator eventual), care trebuie curatat.
Alte chestii care pot influenta consumul:
- aprinderea - bujii (trebuie sa fie aramii cind le scoti) / avans (sa nu dea rateuri la variatii bruste de turatie)
- roti infranate (cablul de frana de mana intepenit)
DESI TOTUL FUNCTIONEAZA CORECT ARE UN CONSUM DE PESTE 10% ESTE UN MOTOR INJECTIE MONOPUNCT SI EU CONDUC NEAGRESIV IN PRINCIPIU VROIAM CARTEA TEHNICA A MASINI SAU DETALI TEHNICE
Salut! este un consum normal la un motor de 1600, nu te mai chinui, mai putin nu ai sa scoti la ORAS! Mai putin de 10%, nu o sa-ti ia niciodata, numai daca o sa o tii in ograda. Eu am un Fiat Uno de 1.4 tot monopunct este acelasi motor ca la tine numai ca cilindreea e mai mica si tot 10% ia la oras, in schimb eu pot sa zic ca am o problema cu ea, pentru ca imi ramine socul deschis, si din cauza asta calculatorul ii da prea multa benzina, cred ca o sa merg la un service cu masinuta sa vad despre ce e vorba mai sigur! Bafta multa!
De obicei fiaturile au probleme cu partea electrica a masinii, dar consuma putin, sunt masini care nu necesita multi bani la consum.Este posibil sa nu functioneze un piston daca consuma mult.
Sunt de acord cu afirmatia lui jani Fiat-urile sunt fiabile in bucuresti doar ca la partea electrica(motor) trebuie avut grija, al meu nu prea sta la relanti dar in rest brici 140km/h fara probleme