Pai nu e deloc normal. Exista asigurari. Nu vad de ce ar fi normal sa fii împăcat cu faptul că cine ți a stricat bunul.
Hai ma, voi cred ca sunteti prea atasati de "bunuri" e un material, daca bate vantul si cade un copac stai sa te superi? Pe ce? Asa e si asta, se mai intampla
Nu stiu tu, dar eu am muncit pentru bunul ala si nu vreau sa il strice cineva care nu le are cu condusul. Daca il strica sa il repare.
Oare daca ai permis, nu ar trebui sa stii ce spune legislatia in cazul accidentelor usoare, doar cu pagube materiale?
Fapta buna pe care ai facut-o, te poate costa permisul daca:
1. persoana care te-a atins se duce la politie si declara "accidentul"
2. la un control oarecare in trafic, agentii de politie observa avaria respectiva iar tu nu poti prezenta o autorizatie de reparatie/proces verbal, sau o constatare amiabila, care sa cuprinda elementul respectiv.
Pai si daca ea il declara, ce conteaza? Ca ea a fost vinovata. Si la nici un control nu te intreaba de o zgarietura minuscula care poate fii si de la o pasare care a zburat prea aproape. Daca e ceva grav, ai greptate, trebuie facut ceva care sa declare vinovatul, asta spui nu?
Mi-ai demonstrat că nu știi o boabă de legislație.
1. Nedeclararea unui eveniment în 24h se sancționează cu reținerea permisului. Nu contează că e zgârietură superficială.
2. Eu am fost întrebat la un simplu control, de ce am zgârieturi pe bare. Am scăpat cu atenționare verbală, m-a sfătuit să revopsesc zgârieturile, ca să nu rămân fără permis.
Bonus: am pățit să fiu căutat acasă pentru a prezenta mașina, au verificat polițiștii dacă am urme de accidente pe ea, atunci când în zonă, cineva cu același model de mașină a lovit un pieton și a fugit.
Așa că nu e chiar sănătos să umbli cu mașina lovită de toți proștii. Personal iau asigurarea pentru orice prostie din partea celorlalți, și sunt pregătit să dau asigurarea în caz că greșesc eu.
La un vopsitor din asta de cartier scapi sub 100E, ca trebuie vopsită toată piesa + tipul pierdut.
Mi îmi pate ca ai făcut o prostie, când greșești plătești, asa e normal.
Saraca femeie, ii luam eu 500 de lei, ca sa imi vopsesc o zgarietura care nici nu se vede asa usor. Daca esti in modul sa iei bani de la oameni cum o fii, ti se pare normal, dar daca faceam asa ceva, ma simteam ca cel mai scarbos om de pe pamant. Sa ma folosesc de o greseala care nu ma afecteaza pe mine, e urat, nu e omenesc
Se poate ajunge la niste sume pana la urma dar pana faci proceaul cu legisti, judecator, banii implicati
Per total o sa ramai cu bani pentru un film la cinema peste cativa ani