Intotdeauna depinde de cati bani ai si de ce vrei de la acea masina.
Daca ai bani putini, rolul principal al mașinii este unul utilitar.
Cu cat ai mai multi bani, cu atat rolul mașinii devine tot mai putin utilitar si tot mai mult acela de a semnaliza bogatia.
În opinia mea, cei mai proști sunt ăia care isi cumpara o masina mult peste posibilitatile lor ca să dea impresia că au bani, cand ei de fapt sunt muritori de foame.
Iar cei mai destepti sunt cei care si-ar permite cu usurinta o masina de cinci ori mai scumpa decat cea pe care o au, dar nu si-o cumpara tocmai pentru a nu face parada.
Eu am un "algoritm" grosier dupa care calculez cat este ok sa dai pe o masina in functie de averea pe care o deții: În esență, cu cât ai mai mulți bani, cu atât procentul din avere pe care îl cheltui pe mașină trebuie să scadă.
Daca ai 10.000, poti să dai 50%, adică 5.000.
Dacă ai 100.000, nu trebuie să dai mai mult de 20%, adica 20.000
Dacă ai 500.000 nu trebuie să dai mai mult de 10%, adica 50.000
Dacă ai 1.000.000 nu trebuie să dai mai mult de 7%, adica 70.000
... si tot asa
Cred ca trebuie sa iti cumperi o masina scumpa doar daca chiar vrei sa beneficiezi de anumite chestii incorporate in ea, pe care altele poate nu le au sau daca esti pasionat de masini si iti doresti neaparat un model mai scump. Dar, eu cred ca la fel de bine te poti servi si de o masina de un pret mediu( 10 000 de euro).
Dar, din punctul meu de vedere, nu merit
Daca as avea banii as alege o masina care sa imi place fizic si care sa fie bmw sau volkswagen, pentru Romania nu as da mai mult de 10 mii nu merita la ce autostrazi sunt in Romania, acolo peste 20 de mii poti baga si 500 km per ora in Germania
Salut. Eu sincer nu vad rostul sa dai o caruta de bani pentru o masina. De ce? Eu zic ca gasesti destule masini bune pana in 7000 de euro.
Merita sa dai atat cat iti permiti.
Daca eu castig 10. 000euro pe luna nu am sa zic ca merita maxim 5000euro o masina.
Daca eu castig 1000euro pe luna am sa zic ca merita maxim 10. 000euro samd.