| AllexC a întrebat:

Parere Audi a3 2.0 TFSI 200cp din 2012? Dau funda. Mașina are 150. 00km.

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

La câți bani, altfel ne agităm degeaba

| Frank51 a răspuns:

Un motor destul de pretențios în care trebuie investiți bani când e cazul. Îți oferă sportivitate și performanță însă vine cu câteva costuri:
Va consuma ulei
Datorita consumului de ulei atât sistemul de aprindere cât și evacuarea(turbina, gpf), vor avea o durata mai mică de viață

| AllexC explică (pentru Frank51):

Da, dar cica problema asta a fost rezolvata din 2012. Erau probleme la modelele mai vechi cum ar fi 2009. Ce ști despre asta.

| Frank51 a răspuns (pentru AllexC):

Nici vorbă, începând cu motoarele care au în denumire TSI TFSI, mai exact toate motoarele EA888, mănâncă ulei. Inginerii au pus în manual un consum ireal ca fiind normal.

Nu e problemă dacă îți place performanța, merită din plin mașină cu motorul ăsta chit că mănâncă ulei.

| AllexC explică (pentru Frank51):

Ce nu ințeleg eu este ca fratele meu are o skoda 2.0 tsi din 2018 cu 245 cp si o are aproximativ de 1 an..in care nu s-a dus pic de ulei...Nu ințeleg cum.

| Frank51 a răspuns (pentru AllexC):

E greu de văzut. De consumat sigur consumă, dar poate destul de puțin încât să nu scadă sub nivel, ceea ce înseamnă vreo 0.5l, deci perfect.

| UserRo10 a răspuns:

Orice TFSI 2008-2013 are celebra problema a consumului de ulei, culmea, cunoscuta si recunoscuta de fabrica in manualul service.
Poti sa o cumperi, dar ia in considerare in viitorul apropriat o reparatie capitala cu upgrade de piese ce rezolva problema.
Cauta pe Facebook FRM garage si vezi exact cum se remediaza corect

| AmandinaDragan a răspuns:

'' Mașina are 150. 00km''. A tinut-o in muzeu?

| AllexC explică (pentru AmandinaDragan):

Sunt in Germania. Mașina are 10 ani, a facut 15. 000km pe an, eu unul fac chiar si mai puțin. Km sunt ok.

| AmandinaDragan a răspuns (pentru AllexC):

Probabil a avut-o o batrana care mergea cu ea duminica la biserica.ha ha ha ha. Ai vazut ce autobahn au nemtii?

| Celula44 a răspuns:

Poate am eu mofturi dar tfsi...

| AllexC explică (pentru Celula44):

Pai ce are tfsi? Tu ce ti-ai lua?