E o masina usurica, comparabila cu Loganul. Cu piesele si consumabilele n-ai treaba, se gasesc usor, chiar si originale, la preturi mici. Pana si uleiul original General Motors, e mai ieftin decat uleiul Castrol, de exemplu.
Motorul 1.2 intr-adevar e puturos pentru sedan, dar cel de 1.4 16v e foarte puternic, are 94cp si un cuplu imens la turatii joase, abia atingi acceleratia.
Un 'bug' care pe mine ma enerveaza la 1.4, este ca are un lag foarte mare la accelerare/decelerare, cand calc ambreajul sa schimb, motorul ramane turat in gol 2 secunde, iar la accelerat intarzie cam o secunda.
Deci hai sa incepem cu pareri PRO
PRO: Pret de achizitionare foarte bun, unul chiar mic.Un mic avantaj ar fi ca motoarele sunt mici, deci impozitele sunt destul de ok.Cel mai potrivit motor ar fi 1.4 16v dar nici ala parerea mea nu prea e stralucit din punct de vedere al consumului.
Mai fiabil ca loganul plus tabla mai buna.
Piese ieftine
Argumente CONTRA
Consum mare, mai ales la 1.2 ~7%
Motoare cam puturoase, mai ales 1.2. 1.4 nu e nici el stralucit dar este cat de cat ok pentru caroseria lui Aveo
Spatiu destul de mic la interior
Stabilitate nu prea stralucita, e cam egal cu loganul la stabilitate ceea ce nu prea e ok.
Comfort destul de scazut, dar nu e nici cel mai prost, e mediu.
Bun deci am terminat cu argumentele.Ca sa fie mai clar,consumabilele bineinteles se gasesc usor,nu este un model vechi gen cielo sau alte modele,dar daca masina asta o vrei doar pentru oras si daca doresti fiabilitate e buna,daca vrei pentru exterior nu prea o recomand, deoarece te poti uita la argumentele contra, mai ales ca ai un consum mare, stabilitate destul de proasta si un motor puturosel, un logan parca parca este un pic mai bun dpdv al performantei dar si al consumului.
Bafta!
Una dintre cele mai proaste masina. Si la siguranta si la fiabilitate este mult sub logan. La fel si la consum
Pai. pareri pro : masina e ok ca stabilitate, e peste Logan, consumul e super ok la 1.4 si la 1.2, colegul zicea ca e mult 7%, dar atat am si eu pe Clio intr-un regim mixt. La 1.4 16V e foarte ok raportul consum/putere, ai forta in depasiri, nu mori asteptand sa depasesti un tir. Am mers cu un Aveo, confortul era superior Loganului.
Contra : o stea jumatate(!) la testele euroncap, tabla subtirica.
Piesele se gasesc usor si ieftin. Cam atat am de zis, succes in cautarea celui mai bun Aveo.