| nikoleta93 a întrebat:

Pentru a muta volanul de pe dreapta pe stanga la masina iveco daily ce pise trebuie sa schimbi in afara de bord si caseta de directie, ma refer doar la pisele care tr schimbate nu mutate dintr'o parte in alta... sper ca intelegeti! dau fundita :*

Răspuns Câştigător
| caticata a răspuns:

In principiu la instalatia electrica de la bord trebuie niste modificari, de asemenea la butoanele de actionare a geamurilor mutate din usa din dreapta in stanga; pedalierul, coloana de directie, cam atat. eu am schimbat la un clio insa nu am intampinat problemele care le enumera ovidiu.masina este preparata pentru a putea monta volanul in amandua partile, vei vedea urme pentru decupat si gauri. succes!
ps funditawinking

3 răspunsuri:
| ovidiuionita a răspuns:

Salut.
Cred ca va fi nevoie sa schimbi foarte multe, posibil tot botul masinii, tinand cont ca motorul, la orice masina, este decalat putin (nu este instalat pe mijlocul masinii) pentru a putea face loc coloanei de directie.
Vei fie nevoita sa muti tot motorul spre dreapta, si aici mai mult ca sigur vor aparea foarte multe probleme. Suporturile motorului schimbate, daca e cu tractiune pe spate va trebui schimbata puntea (cu tot cu diferential) si foarte multe altele care momentan nu-mi trec prin cap.
Este foarte probabil ca un astfel de proiect sa coste mai mult decat o alta masina.
Plus ca acestea sunt modificari care vor trebuite aprobabte RAR, ceea ce inseamna ca masina va trebuie facuta la un service specializat. Sunt foarte multe norme de siguranta ce trebuie respectate.

| Roby67 a răspuns:

Trebuie sa schimbi numai piesa aia care se afla intre numerele de inmatriculare.

regis
| regis a răspuns:

Nu se muta motorul si alte chestii, inca din faza de proiectare producatorii asigurandu-se ca pot produce masini pentru Marea Britanie&Co fara modificari majore, care s-ar traduce in costuri de productie.
Sunt firme care se ocupa cu modificarile acestea, acolo vei primi informatii complete si corecte. Ce pot sa iti spun este ca pe langa bord si elemente de directie, vor trebui schimbate si farurile.