| jon987654321 a întrebat:

Pentru cei care au permis de motociclete A2, si vor sa conduca un motor mai mare mai mult de 35kw pot conduce doar motocicletele care au pana in 70kw original nu mai mult,limitate, se pot limita la 35kw in afara de exemplu eu in Italia am limitat un gsf650 bandit, totul a costat cam 150€.

Răspuns Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului rutier, citez:
"c) categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;"
Fata de aceasta prevedere motocicletele care au puterea peste 35 kW si/sau greutatea peste 175 kg nu se incadreaza la categoria A2 ci la categoria A, astfel ca nu poti conduce o motocicleta care depaseste caracteristicile prevazute pentru categoria A2, fapta ar constitui infractiune.

| Laura a răspuns:

Peste 175 kg, sau sub?

| Ioandelasal a răspuns:

Nu ai citit atent prevederea legala si nici raspunsul. Am specificat ca cele care depasesc puterea si greutatea prevazuta la A2 se incadreaza la A, deci la A2 greutatea maxima trebuie sa fie de 175 kg.

| Laura a răspuns:

Mulţumesc pentru răspuns dar tot nu se leagă ceva în capul meu. la 35 kw, dacă motocicleta are sub 175 kg, raportul putere/greutate depăşeşte 0, 2 (deci, nu se încadrează la A2); dacă greutatea este mai mare de 175 kg, atunci raportul putere/greutate este mai mic decât 0, 2 (şi se încadreză la A2). Corectaţi-mă dacă greşesc.

| jon987654321 explică:

Eu conduc acest suzuki gsf 650 fara probleme cu A2..cu toate ca el este de A.dar limitat se poate conduce fara probleme, am sa merg si in Ro si nu vad ce ar putea ss imi faca daca in talon am35kw.

1 răspuns:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Max 70 kw si max 0, 2 / kg. Se limiteaza la reprezentanta sau la servis care are licenta RAR. Intrebi la RAR amanunte.

| jon987654321 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Reprezentanta.dar in Ro nu cred ca se poate.au ramas cu legea lor de cacao