| Frank51 a întrebat:

Pentru cine a avut experiențe cu diferite jante de greutăți diferite, e un impact așa mare dacă jantele au 15kg fiecare în loc de 8-9kg?

4 răspunsuri:
| Baddboy a răspuns:

Jante mai mari - demaraj mai greu, consum mai mare, presiune mare pe directie, balon mai mic, drumuri rele.
Crede-ma nu merita.
Arata mai bine masina si e mai stabila putin

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am pus niste jante foarte grele pe masina, probabil au dublul greutatii celor de dinainte, si nu se simte nici o diferenta in demaraj, iar in viraje se simte o diferenta in bine.
Cel mai mare impact pe care l-am simtit a fost cel intre jantele de ET mare (49) si cele mai 'cracanate', adica ET35.
Cu jante ET49 merge masina foarte prost, in comparatie cu cele ET35, care maresc ecartamentul masinii, si implicit stabilitatea.
Am facut schimbarea asta la mai multe masini.

| Nick9331 a răspuns:

Daca vorbim doar de greutate, nu este in impact prea sesizabil. Adica vorbim de vreo 25kg in plus...dar daca este diferenta si de dimensiuni, treci de la 16" la 17"...da, o sa observi din mai multe puncte de vedere. Depinde ce motor ai pe masina ta.

| Frank51 explică (pentru Nick9331):

Am jante pe 16 acum, 205/55/16, motor 1.8T stage 1+ ~205-210 cai.

Vreau să trec pe 225/40/18, am găsit 2 modele de jante, cel cu 2100 lei setul are 15kg pe janta, cel cu 3500 lei setul are 7.5kg pe janta.

Din câte am înțeles, cu cât mai ușoară janta cu atât mai bine pentru mașină, pentru consum, pentru performance.