Ba idiotilor categoria B conduce atovehicule a crui masa masim autorizata nu dapaseste 3500kg,. 125 cm3 este motoreta si trebuie categoria A sau sub categoriaA1. in spania este voie sa conduci cu B MOPEDE SI MOTORETE dar in romania nu este voie, fie care tara are legile propri nu este o bligata sa faca legile cum au anumite state sa fie accelasi legi peste tot in anglia cei care dau de categoria B au din oficiu si categoria A, iti spun ca am un cumnat in anglia si a obtinut permisu in anglia, engleji au alta legislatie rutiera spanioli au alta legislatie. ati fost si voi pe acola prin spania si gat ai loat permisu dac te opresc politisti romani ai pus-o si dac te intorci in tara si esti cetatean roman in 30de zile trebuie sa schimbi permisu si o sa primest doar categoria B.
Ai voie! 100% Eu am obtinut permisul de conducere in Spania, si aici cat B poti sa conduci scutere/motociclete cu capatitatea de pana in 125 cmc inclusiv.
Avand in vedere ca permisele obtinute intr-o tara a U. E. sunt valabile in toata uniunea, si legislatia trebuie sa fie uniforma in toate tarile, asadar Romania a modificat multe parti din legislatia rutiera dupa normele europene.
P. S. Pentru cei care au permise si nu stii astfel de lucruri ar fi indicat sa se mai documenteze ca e rusinos sa faci afirmatii eronate de genul :" Nu ai voie sa conduci moto de 125 cmc cu cat. B".
Salutari si sper ca te-a multumit raspunsul meu!
"(a) Categoria A1:
- motociclete cu cilindree maximă de 125 centimetri cubi, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0, 1 kW/kg;
- tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
- vârsta minimă pentru categoria A1 este stabilită la 16 ani."
"(3) Pentru conducerea pe teritoriul lor, statele membre pot acorda (nu inseamna ca o sa o si faca) următoarele echivalări:
(a) tricicluri cu motor în cadrul unui permis categoria B, pentru tricicluri cu motor având o putere de peste 15 kW, cu condiția ca titularul permisului din categoria B să aibă cel puțin vârsta de 21 de ani;
(b) motociclete din categoria A1 în cadrul unui permis din categoria B.
"Deoarece prezentul alineat nu este VALABIL DECAT PE TERITORIUL LOR, statele membre nu indică pe permisul de conducere faptul că titularul este autorizat să conducă aceste vehicule."
Extras din Directiva UE (Data a transpunerii: 19/01/2011; cel târziu)
http://eur-lex.europa.eu/......UriServ.do
Nu. 125 cc se poate conduce daca ai cat. A sau subcat. A1. Poti sa conduci de la 16 ani. Cu cat. B se pot conduce doar autoturisme sub 3500 kg.
Da, poti circula si cu mai multe detalii aici despre tricicleta asta de se conduce cu B :D
http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/04/triciclu-cu-bena-basculabila.html
Poti circula cu un moto de 125cc sau chiar mai mare de atat cu conditia sa aiba minim 3 roti (exemplu: piaggio mp3)
Pai si normal cu A dar iti trebuie casca si vesta si sa ai foarte mare grija
Din Regulament...
Daca nu aveti rabdare sa cititi tot, sariti va rog la litera "f"
(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, dupa cum urmeaza:
a) permisele de conducere eliberate pentru categoriile C1E, CE, D1E sau DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria BE;
b) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE sunt valabile pentru categoria DE, daca titularii detin permis de conducere pentru categoria D;
c) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE, respectiv categoria DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria C1E, respectiv categoria D1E;
d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM;
e) permisele de conducere eliberate pentru categoria A2 sunt valabile si pentru categoria A1;
f) permisele de conducere eliberate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv D1;
g) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani impliniti.(a) Categoria A1:
- motociclete cu cilindree maximă de 125 centimetri cubi, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0, 1 kW/kg;
- tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
- vârsta minimă pentru categoria A1 este stabilită la 16 ani.
Asta o fi valabil și pentru Germania?
Da pe teritoriul spaniei se pot conduce motociclete de 125cc dor dupa o vechime de 3 ani de la optinerea permisului de conducere de la categoria B, dar asta numai pe teritoriul spaniol. In schimb se pot conduce scutere de pana la 50 cc dar astea se pot conduce de cum te-ai scos permisul de conducere SI NU CRED CA ESTE LEGISLATIA SCHIMBATA FIECARE TARA POATE SA IMPUNA REGURILE EI DE CIRCULATIE.
Salut, nu poti circula cu moto de 125cc in Romania, mie era casi sa imi dea dosar penal si confiscarea motoretei! politaiul spune:" e ca si cum ai merge fara permis conducand camion..." Ai grija...
Cibi_Viorica_1977 întreabă: