Poti sa conduci microbuzul fara nici o problema, daca il folosesti in scop personal.Atestat iti trebuie cand microbuzul face transport de persoane cu traseu impus sau castigat prin licitatie, atunci iti trebuie atestat si toate autorizatiile care sunt necesare.
NU poti sa conduci microbuzul. Cum nici eu nu am voie sa conduc un camion gol cu toate ca am permisul de aproape un an. Pentru a putea conduce si in scop personal dar si in scop comercial ai nevoie de atestat.
Problema nu este la politie ci la cei de la ARR care dupa cite accidente s-au intimplat nu te vor crede ca doar te plimbi, asta doar in cazul in care microbuzul este pe numele tau si nu este inscris pe firma, ca sa nu mai vorbim despre licenta de transport, tahograf si altele.
Teoretic politistul trebuie sa dovedeasca faptul ca faci transport de persoane (declaratii ale pasagerilor, sau faptul ca ai incasat bani de la ei) dar este totusi riscant sa te opreasca si sa mai fie cineva cu tine. Ai rabdare si ia-ti atestatul, mai ales ca in ultima perioada, de cand cu accidentele de microbuze, politia a devenit foarte vigilenta si sunt multe controale.
andyarx întreabă: