| 911targa a întrebat:

Puteti schimba singuri roata de la masina?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Gingasule, nu fac pe desteptul cu nimeni. Dar cred ca tu o dai usor la intors si incepi sa faci pe prostul. Anvelopa fara camera e una, se foloseste de ani buni, de altfel e greu sa mai gasesti astazi masini echipate cu camera de aer. Probabil din acestea folosesti si tu, insa anvelopa fara camera nu inseamna anvelopa fara pana de cauciuc si nici fara umflare, cum clar spuneai in prima postare.
Pe langa acestea, au mai aparut si anvelopele fara aer, pe care ma indoiesc ca le preferi. Desi lucrez de ani buni in domeniu si am tangenta cu aproape toate masinile noi care se importa in Romania, precum si cu partea after-market pentru unele marci de lux, eu personal nu am vazut inca o astfel de anvelopa decat in poze. De aceea ma indoiesc ca pe acestea le preferi tu.
Mai exista o categorie de anvelope, cele tip run-flat, dar pe langa pretul urias acestea au si dezavantajul unei uzuri mult mai rapide, motiv pentru care cel putin deocamdata nu pare o solutie de viitor. Un dezavantaj major este si faptul ca un neavizat poate circula fara sa stie pe pana, distrugand astfel anvelopa in cativa kilometri. Oricum anvelopele run-flat nu se incadreaza in problema data, acestea necesitand umflarea, ba chiar si schimbarea inainte de a ajunge la destinatie, cu atat mai mult cu cat dejantarea si remontarea pe janta necesita dispozitive speciale, de care vulcanizarile obisnuite nu dispun, ba chiar sunt foarte rare si prin serviceurile cu prestanta. Si oricum nu se poate vorbi de o tendinta de orientare spre aceste anvelope, ba dimpotriva, cei care le-au testat deja tind sa renunte la ele, din cauza dezavantajelor mentionate.
Deci, gingasule, deocamdata nu s-a eliminat riscul de a ramane in mijlocul drumului in pana de cauciuc, prin urmare orice anvelope ai prefera, este indicat sa stii sa schimbi singur o roata.

16 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu, dar intentionez sa ma inscriu la un master pe tema asta. laughing
Sa fim seriosi, daca ai permis trebuie sa stii sa faci asta. Sau ma rog, daca esti fata si mai esti si sexy, cu siguranta se vor opri altii sa te ajute.
Eu insa sunt curios cum merge malvynutza2 pana la un service pe pana. Daca pare prea usor, sa zicem ca ramai in pana pe Transfagarasan.

regis
| regis a răspuns:

@gingasul - as spune chiar "mai vechi". Desi nu e vorba de anvelope fara camera (tubeless), ci de cu totul altceva. Totusi, ai idee cat costa o anvelopa de genul acela? Sau ai vazut macar una in realitate, nu la tv?

regis
| regis a răspuns:

Aceasta este roata fara umflare de care spuneam ca desi inventia este mai veche, inca nu am vazut-o niciodata in realitate. Cu o astfel de roata poti intr-adevar spune ca s-a eliminat aproape complet riscul de a ramane in pana de cauciuc:
http://www.220.ro/ALfLpFsb4F/Michelin-Reinventeaza-Roata

regis
| regis a răspuns:

@gingasul - bravo inteligentule, ma bucur ca nu mai faci pe desteptul, ci in lipsa de argumente votezi stupid. Este cea mai buna alegere laughing.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Daca ai permis de conducere, trebuie sa stii sa-ti schimbi roata, daca ai pana de cauciuc. Stiu e foarte greu dar nu poti sa stai in drum la mila altora.

| emoboy a răspuns:

Da, daca am sculele, cricul si o roata de rezerva cu mine, totusi e mai bine cu un ajutor.

| alex_7264 a răspuns:

Nu chemam descarcerarea

| VladDu a răspuns:

Daca am cricu la brelog da.happy

| alex:) a răspuns:

Pai e foarte simplu si eu stiu si am doar 11 anilaughingbig grin

| Malvina24 a răspuns:

Si eu sunt tot fata! nu stiu sa fac nimic la masina! am probleme...ma duc la un service!

| Sofer a răspuns:

Nu am schimbat niciodata decat la service cand schimbam cauciucuri dar de acum le schimb acasa.

| viatadecacatt a răspuns:

Eu ca sunt fata, nu

| gingasull a răspuns:

Mai nou s-au inventat anvelopele fara camera, adica nu necesita o unflare cu aer ( cu pompa auto ), astfel incat s-a eliminat riscul de a trezi in mijlocul drumului cu o pana de cauciuc.

| gingasull a răspuns:

Regis mai baiatule am spus ca in ziua de azi se merge pe principiu : Masina sa nu mai aiba camera... Pricepi sau nu? Sau tu vrei sa faci pe desteptu cu mine? Eu am raspuns la intrebare facand referire la ce anvelope prefer eu!

| mayli_9074 a răspuns:

Da daca nu as avea o alta solutie? Si daca as avea toate la indemana.

| mihai88 a răspuns:

Mi se pare aberant sa spui ca daca ai permis trebuie sa stii sa schimbi o roata
ce poate fi asa greu la schimbatu roti?
coarba, desfaci putin, pui cricu si treci la treaba, mare filozofie nu e
spor la schimbat... ce schimbati voi pe acolohappy