Cel mai probabil ledurile la numar au fost montate de propietarul anterior.
Cel mai puternic led pe care ai putea sa-l gasesti in comert consuma 150ma. Doua buc consuma 300ma adica 0.3A Deci o siguranta de 5A este mai mult decat suficienta.
Un bec de numar12V-W5W. consuma 416 ma doua se apropie de 1A. Faptul ca acolo ai gasit o siguranta de 10 A mi se pare exagerat.
30 A este de 100 de ori mai puternica decat consumul la leduri.Se pot topi firele in caz de scurt circuit.
Astea cu led au sens de montare, vezi ce se intampla daca le montezi invers si pune siguranta de 5A.
Nu are nimic, la camion multi pun sigurante mai puternice fata de ce pune pe info la panou si merg asa cand nu au rezerva potrivita, nu are ce sa pateasca masina. Daca era sub 10A era problema pentru ca tensiunea era prea puternica si ardea siguranta.
S-a ars un led din acel loc care lumineaza numarul de inmatriculare a masinii, mai exact pe portbagaj. Iar dupa schimbarea cu alte leduri noi... s-au tot ars sigurantele din tabloul de sigurante a masinii.
Tu insisti sa dai foc masinii cu ledurile alea.
1. NICIODATA NU PUI SIGURANTA MAI MARE DECAT ESTE CALCULATA INSTALATIA
2. Cand se arde siguranta instant, AI O PROBLEMA
3. Returneaza ledurile noi, si cere banii inapoi
4. Monteaza alte leduri/becuri, cumparate din alta parte.
N-am un manual anume unde sa vad cum este calculata instalatia. Stiu doar ca inainte sa pun de 30A a fost una de 10A si functionau perfect fostele leduri. Acum eu cred ca tensiunea prea mare a facut sa topeasca sigurantele de 10A si 20A. Zici ca e posibil s-o dovedeasca si pe asta?
Sa inteleg ca nu ai facut clasa a 7-a...
Hai sa iti spun eu de acolo:
10A x 12V = 120W
30A x 12V = 360W
Un pumn de leduri are maxim 10W. MAXIM.
Tu ai un scurtcircuit in ele. Scurtcircuitul degaja caldura pe toata lungimea instalatiei. In cel mai bun caz, strici instalatia masinii.
In cel mai rau caz, ia foc masina.
Iar acolo unde ai siguranta de 10A, firele sunt subtiri. Daca dai drumul la 30A pe fire de 10A, se transforma in rezistente, care se incalzesc, topesc invelisul, si ghici: ia foc masina.
Esti incredibil de inconstient, iar asta te va costa mult, daca nu te trezesti la realitate.
Un bec cu led consuma de 5 ori mai putin decat un bec cu incandescenta si tu maresti siguranta de 3 ori?
Nu este logic sa maresc siguranta? Stiind ca a fost una de 10A apoi una de 20A... ambele au ars instant. Cu siguranta ledurile noi au o tensiune mai mare decat celelalte, tin sa te anunt ca nu am avut bec incandescent acolo. Nelamurirea mi-e ca nu stiu cat e de ok sa las acea siguranta acolo stiind ca ultimele s-au topit.
Cel mai probabil ledurile la numar au fost montate de propietarul anterior.
Cel mai puternic led pe care ai putea sa-l gasesti in comert consuma 150ma. Doua buc consuma 300ma adica 0.3A Deci o siguranta de 5A este mai mult decat suficienta.
Un bec de numar12V-W5W. consuma 416 ma doua se apropie de 1A. Faptul ca acolo ai gasit o siguranta de 10 A mi se pare exagerat.
30 A este de 100 de ori mai puternica decat consumul la leduri.Se pot topi firele in caz de scurt circuit.
Astea cu led au sens de montare, vezi ce se intampla daca le montezi invers si pune siguranta de 5A.
Da, afecteaza. Lasa siguranta de 10A, pentru ca ea este pusa sa se arda daca ai vreun scurt sau consum f mare.
Foloseste becurile de producator si nu mai adapta leduri chinezarii care oricum se ard si palpaie cum vor ele.