| ΣleƙtrᴓRaccȍȍN a întrebat:

Sal la o masina second hand conteaza daca o iei inmatriculata sau nu? nu mai trebuie inmatriculata odata pe numele tau? si daca trebuie atunci mai trebuie sa platesti si taxa de poluare?

Răspuns Câştigător
| FurtunaDiesel a răspuns:

Trebuie imatriculata pe numele tau dupa ce o cumperi, sau transferate numerele vechi pe numele tau, si trebuie platita si taxa de poluare care a ajuns uriasa in Romania!

4 răspunsuri:
| ΣleƙtrᴓRaccȍȍN explică:

Si exista vreun caz ca taxa asta sa nu fie platita?

| maryy a răspuns:

Da,exista.Deodata ce o cumperi de la alt proprietar, parerea mea este ca tot trebuie sa platesti aceea taxa care din cate am auzit e destul de 'piperata'.Nu e avantajos daca o cumperi neinmatriculata pentru ca poti da cateva mii de euro pe masina, dar te rupe la buzunar inmatricularea.Asa gasisem si eu o masina buna la un pret avantajos, dar am fost dezamagita dupa ce am aflat pretul inmatricularii :*

regis
| regis a răspuns:

Conteaza daca e inmatriculata sau nu. In primul rand pentru taxa de poluare, care se plateste conform legislatiei actuale numai la prima inmatriculare a masinii in Romania. Ulterior se poate recupera in instanta, dar asta e alta poveste.
Pe langa taxa de poluare mai sunt si alte cheltuieli la cele neinmatriculate: taxe la RAR, traduceri documente, legalizari. Chiar si judetul din care cumperi masina conteaza, daca se inmatriculeaza in acelasi judet, cheltuielile sunt cu cateva zeci de lei mai mici, nemaifiind necesare nici de schimbarea placutelor de inmatriculare, nici de certificarea autenticitatii la RAR.

| alexandra63 a răspuns:

Taxa de poluare se plateste doar o data dar e mai bine sa schimbi numerele pe numele tau si sa le pastrezi