Nu am auzit de verde intermitent.Dar in acest caz se aplica prioritatea de dreapta.Cel care vireaza stanga (X)are prioritate fata de Y.Pentru ca vine din dreapta lui Y.
Se aplica prioritatea de dreapta.
@darrio2007: exista verde intermitent, sunt acele anexe ale semafoarelor care indica doar directia spre dreapta si clipesc.
Depinde cine se incadreaza primul in banda. Practic vorbind, cel care vireaza la stanga intra in banda inaintea celui care vireaza la dreapta, deci Y va trebui sa-i dea prioritate.
De multe ori intersectiile cu verde intermitent, au si refugiu pentru cei care fac dreapta, iar la iesire din acel refugiu exista doar banda pe care X s-a incadrat deja, cu cativa metri mai inainte. In acea situatie, nu mai conteaza de unde a venit X, Y trebuie sa-i dea prioritate, ca sa intre si el in acea banda.
Http://postimg.org/image/6q2kziqh1/
Deci masina verde face dreapta avand verde intermitent si masina albastra are verde complet care trece primul?
Insa ce zici tu acolo nu prea se poate intalni intro situatie reala zis eu. Nu apare verde intermitent pe strazi cu o singura banda.
Oricum in cazul rau verdele intermitent e cam irelevant ambele masini avand si verde complet. Daca masina verde vine de pe o strada unde semaforul e rosu si are verde intermitent atuni trebuie sa dea prioritate celor cu verde complet.
Nu esti sofer? se poate intalni masina verde are semafor normal si inca o casuta langa cu verde intermitent doar pentru dreapta.semaforul normal fiind pentru inainte sau stanga.Mai sunt situatii de genu cand e cu cate 2 benzi pe sens atunci ala cu verde intermitent ia B1 si ala verde complet ia B2.
Am gasit si explicatii la un sofer http://www.trafictube.ro/verde-vs-verde-intermitent-2/
mai citeste odata atent ce am scris, al zis ca nu gasesti situatia asta pe strazi cu o SINGURA banda pe sens.
Ce scrie acolo ti am zis si eu.
Se gaseste si pe strazi cu o banda pe sens