| SoferTir a întrebat:

Sall am 11 ani si am o motociclete motor 150 cmc off-road http://www.hbmotor.hu/......65de99.jpg pot sa merg pe ea pentru ca am 1, 60 asa stiu ca nu am voie cu ea dar eu umblu numai in padure ce ziceti daca ma prinde padurarul are voie sa imi faca ceva?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, are voie. Conform art. 54, alin. 2 din Codul silvic este interzisa circulatia motocicletelor in interiorul padurilor. Incalcarea acestei dispozitii legale constituie contraventie, conform Legii nr. 32/2000, art. 4, lit. b) si se sanctioneaza cu amenda intre 60 - 100 lei. Fiind minor sub 14 ani tu nu raspunzi contraventional, dar pot fi sanctionati parintii, pentru ca nu au avut grija de tine si ti-au dat voie cu motocicleta, mai ales ca nu poti avea permis de conducere. Legea 32/2000 mai este in vigoare pana pe 22 august 2010, urmand ca de la aceasta data sa intre in vigoare L. 171/2010 care nu mai prevede contraventia respectiva. Interdictia prevazuta de Codul silvic ramane in vigoare, astfel ca padurarul te va scoate din padure si ar putea anunta politia pentru ca ai circulat cu motocicleta fara permis. Te sfatuiesc sa mai astepti pana obtii permisul de conducere. Numai bine!

7 răspunsuri:
| kta_6466 a răspuns:

Poti sa mergi, pana isi da seama padurarul ca te dai prin padure, poti sa dispari imediat! Nu uita ca esti in avantaj doar ai 2 rotii! big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O laba scurta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aia poa' sa-ti faca! da-i peste el da-l drecu sa-i ia forma

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai ''hrdcore" motocrossul nu poti sa il imatriculezi, si padurarul dal in colo cand ai acelarat u te ai dus el a ramas in urma

| hrdcore a răspuns:

Din ce vad eu in poza motocicleta nu e inmatricul; abila si este pentru dirt dar padurarul poate sa te sanctioneze pentru ca cu motocucleta pentru dirt nu se merge in padure ci in locuri special amenajate

| nightcrawler441 a răspuns:

Nu cred ca are ce sa iti faca ca nu esti pe sosea sau ceva de genu, poate numai daca incalci vreo proprietate sau ceva de genul asta.

| Sele a răspuns:

Nu ar avea voie sa iti faca ceva...