Pai astea sunt semne or ca nu ai ulei, or motorul are foarte multi km si trebuie segmentat incepe sa piarda compresie, si nu prea mai ai ce sa ii faci decat sa ii schimbi segmentii!
Sunt de vina Tacheti sunt rupti cativa merg la un Service mai bun si o sa isi rezoalve problema
Scz dar Garnitura de Giuloasa nu are cum sa fie ca dar ar fi arsa ar creste temperatura ar firbe apa in borcan si ar pusca radiatorul de la presiune! Ai mers fara ulei si ti s-a stricat tacheti! Si inca ceva motorul ar trebui segmentat numai daca pe joja de ulei(acolo unde verifici uleiu )GAZEAZA cand ii la relantiu dar trebuie sa gazeze tare! Multa bafta!\
ps ai grija de mecanici ca daca te vede ca nu ai habar iti schimba si ce nu trebuie numai pentru money
Exact aceeasi problema a avut-o si prietenul meu cu un opel astra, 2003. Singura duferenta dintre tine si el este aceea ca la el dupa ce i se incalzea foarte tare motorul si vedea pe bord temperatura peste 90 de grade cand ridica capota iesea din compartimentul ala unde se pune lichid de racire tot lichidul respectiv, era ca si-o spuma pentru ca fierbea. A umblat si el la multi mecanici care i-au spus diferite chestii, l-au pus sa cumpere diferite piese si pana la urma s-a dovedit a fi radiatorul. Si el si-a schimbat uleiul crezand ca poate fi si asta. posibil sa fie si la tine aceeasi chestie. A, cand i s-a intamplat asta lui nu-i mai mergea nici incalzirea in masina. Sper ca ti-a fost de folos.
Iti spun eu ce problema ai. TACHETII, ai mers fara ulei probabil sau s-au uzat.Sau pur si simplu nu-ti mai urca uleiul in rampa(probleme cu pompa de ulei sau un canal ceva infundat).pe asta cu pompa de ulei poti sa o probezi,desfaci capacul de la motor si o accelerezi, daca sar stropi si vezi ulei acolo in interior inseamna ca merge pompa de ulei, daca e uscat e clara treaba.Bafta!
Nu e nici o apa de vina! nu mai insistati cu apa, nu are nici un fel de legatura.deci concluzia e ca ai tachetii dusi sau garniturile de la tacheti, insa este destul de probabil sa nu functioneze nici pompa de ulei daca zici ca iesea fum de acolo.ideea e sa nu mai umblii cu masina pana nu o duci la mecanic sa remedieze problema, daca se mai poate face ceva si nu ai calat motorul.
Am facut smekeria aia am scos capacul si nu am accelerat sa nu sara ulei dar picura cate un pic asa la relanti deci nu are nici o treaba de acolo pana la urma am dus-o la un mecanic mi-a spus ca e garnitura de chiuloasa si maine ma duc sa dau comanda sao pun si-o sper sa nu mai faca sa scap ( buburuzaa meaa
tudorviorel întreabă: