| Bendes a întrebat:

Sall am vazut o bicicleta FIsrtBike Legend este o bicicleta buna care isi merita banii? E rezistenta ce accesori iti da? FUNDA cui imi da cele mei multe informatii depsre aceasta bicicleta!

Răspuns Câştigător
| rossi46 a răspuns:

Nu poti sa dai 1650 Ron pe bicicleta aia decat daca nu esti in toate facultatile tale mentale. Gandeste-te numai la faptul ca ea vrea sa imite biciclete de 2-3 mii de euro si apoi trage concluzia in privinta calitatii. Sa analizam putin bicicleta: furca pe amortizor, amortizor pentru spate, frane pe disc si jenti duble ce te fac sa te intrebi ce-ti poti dori mai mult. Pai din cate vad, toate piesele insumate, cantaresc 20 kg. Greutatea asta va fi un calvar pentru tine la trasee lungi. Cadrul: asamblat parca pe graba cu suduri neglijente si nefinisate si mai mult ca sigur ca si geometria lui lasa de dorit, ceea ce ai sa resimti la drum. Furca aceea care cantareste 4-5 kg si care iti ofera performate 0 (probabil este marca Logan care echipeaza toate bicicletele de obor) Poti gasi o frca infinit mai buna (dar nu asa aspectuasa:)) pe biciclete mai ieftine. Amortizorul spate v-a necesita schimbare imediata, asta in cazul in care planuiesti multe drumetii off-road. Decat o amortizare deficitara care iti ingreuneaza pedalarea, mai bine o bicicleta hardtail (cu cadru fix). Brandul Shimano probabil ca iti va lua ochii atunci cand vine vorba de piese insa toate sunt low cost. Gama Shimano pentru MTB cuprinde Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore, SLX si XTR cu derivatele acestora. Toate piesele de pe Legend sunt sub Tourney, care este cea mai slaba din gama de Entry Level. Singurul component cat de cat este schimbat-orul spate Altus. Totate aceste piese ieftine ale transmisiei iti va ingreuna pedalarea si in scurt timp vor aparea scartaieli, sunete si joc in pedale. Franele pe disc cu care este echipata iti ofera performante foarte slabe, ceea ce te va impiedica sa te avanti pe pante mai abrupte. Butucii din cate vad nu sunt cu sistem quick release, ceea ce te enerveaza la culme atunci cand trebuie sa desfaci rotile cu cheia tot timpul. In concluzie, nu te lasa pacalit de o bicicleta aspectuasa pe care sa arunci banii. Este mult mai recomandat sa-ti cumperi una hardtail. Poti sa-ti faci o impresie aici http://www.marosbike.ro/preturi_MTB_Hardtail-850.html

3 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Ca sa fiu sincer... FirstBike raman First Bike... nu te poate tine exagerat de mult o asemenea bicicleta, daca iei una de oras da isi merita banii dar sa iei un First Bike sa te plimbi cu ea pe unde ai tu chef si pe ce drum forestier, sa sari cu ea pe ce borduri vrei, sa o mai ti si in ploaie si tot sa mearga nu vei gasi, sunt biciclete facute pentru vanzarea in masa nu pentru profesionisti. Daca o vrei doar de plimbari este ok, dar doar atat nu drumuri lungi si alte chestii de genul asta!

| mgtow a răspuns:

Poti sa intrebi responsabilul care se ocupa cu sectiunea bicicletelor, eu iti spun sa te uiti bine la ea ce arcuri are daca are mai multe viteze frane etc si iti dai seama tu. Depinde si cum o ingrijesti, eu mi-am luat o topbike cu 100 de euro si acum merge bine dupa mai mult de jumatate de an doar odata mi s-a spart camera ca am intrat intr-un drum cu spini si nu mi-am dat seama.

| pitbull_5352 a răspuns:

Buna sunt un detinator al unei biciclete first bike facuta la comanda cu cadru de bicicleta firstbike legend aceste biciclete tin foarte bine singurul inconvenient ar fi ca sunt grele despre bcicleta care vrei sau ai achizitionato arata foarte bine in primul rand furca arata foarte bine am si eu acea furca pe bikeul meu si este foarte buna suspensia pe spate te va ajuta ca sa nu prea simti anumite gropi cadrul are o forma buna parerea mea genti duble foarte bune si ghidonul arata super cu alte cuv bicicleta de downhill dar ai grija daca vrei sa te apuci de downhill sa nu prea sari cu ea deoarece n vei putea sari prea mlt si nu stiu cat de bine rezista la sarituri