Pai depinde.depinde daca a fost inmatriculata in Romania inainte sa capete numele rosii.de exemplu daca cineva a inmatriculat-o acum un sa zicem si acum o vinde dar isi pastreaza numerele de inmatriculare, atunci masina capata numere rosii si nu platesti taxa de inmatriculare. poate are numere rosii tocmai pentru ca nu e platita taxa
Taxa de inmatriculare, se plateste o singura data. Daca vrei sa schimbi numarul de inmatriculare nu se percepe aceasta taxa.
Taxa de inmatriculare se refera la prima inmatriculare. de exemplu o masina adusa din germania e inmatriculata in germania, daca vrei sa o inmatriculezi pentru prima data in Romania platesti taxa de inmatriculare dupa aia o poti vinde si cumpara de 10 ori fara sa mai platesti taxa de inmatriculare.am impresia ca pentru a schimba numerele unei masini deja inmatriculate in Romania platesti niste taxe la trezorerie, iei niste timbre, completezi niste formulare si stai vreo 3 zile pe la cozi.simplu ca buna ziua.in irlanda unde sunt eu am cumparat o masina am trimis-o talonul masini completat cu numele meu la rubrica cumparatorului si intr-o saptamana am primit alt talon cu numele meu fara ca sa platesc macar un cent
Nu, nu se plateste. Taxa este de PRIMA inmatriculare iar schimbarea numerelor nu inseamna PRIMA inmatriculare. Numai bine!
In cazul numerelor rosii depinde de ce s-a intamplat inainte. Daca nu a fost inmatriculata definitiv in tara, vei plati taxa de poluare la inmatriculare. Daca masina a fost inmatriculata in tara, radiata la cerere si apoi s-au scos numere rosii (mai putin probabil), nu mai platesti taxa de poluare.
Ca si regula generala, taxa de poluare trebuie platita atunci cand doresti sa inmatriculezi pentru prima data o masina in tara, cu numere definitive.
Daca am o masina din Romania, inmatriculata in Romania, dar vreau sa plec in Franta 2 ani si sa o inmatriculez acolo. Dupa doi ani, cand revin in Romania, si o reinmatriculez, din ce spuneti voi, nu ar mai trebui sa platesc taxa de prima inmatriculare, pentru ca ar fi de fapt a doua inmatriculare in Romania. Corect?
Stanmariusvasile întreabă: