Daca se incadreaza la categoria moped (vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW) iti trebuie doar de un certificat de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera.
Iti trebuie permis de subcategoria A1, conform art.30 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002(Codul rutier), daca depaseste caracteristicile mopedului, citez:
"k) SUBCATEGORIA A1: motocicleta cu o capacitate care nu depaseste 125 cmc si o putere care nu depaseste 11 kW;"
Pentru ambele este obligatorie varsta de 16 ani. Numai bine!
Vreau raspunsuri de la cei care sunt in domeniu si stiu legea.dau fundita am uitat sa zic
Prietene,RS50 are motor de 49cc! A1 iti trebuie pentru motor de 125cc! taticul tau a zis asa ca sa te tina departe.din cate stiu nu s-a bagat lege pentru permis la moped/scuter, era vorba sa se bage AM! dar anul trecut am mers eu cu rs50, am luat amenda pentru numere de Italia si ca nu i-am dat talonul(ca mi-l lua)dar trebuie sa ai o pila la RAR ceva,ca acum se fac si la astea din cate stiu, si normal, motorasul se duce mai bine de 45 km/h cat e legal!
TaNn0 întreabă: