| HHTR a întrebat:

Salut, acum 2 săptămâni am cumpărat o masina cu sistem gpl pus pe ia de un an, numai ca fostul proprietar nu la omologat la RAR și a mers cu gpl-ul neomologat timp de un an fără sa il oprească cineva.
Acum dacă eu ma duc la RAR sa il omologhez îmi da penalizare? amenda ceva?
Mie îmi expira itp-ul in Decembrie anul asta și nu o sa mai mi-l poată facă dacă gpl-ul nu-i omologat!
A mai patit cineva, ce am pățit și eu?

11 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ai declarația de conformitate?

| HHTR explică (pentru regis):

Adică declarație?

| regis a răspuns (pentru HHTR):

Adică declarația de conformitate emisa de atelierul care a montat instalația GPL. Este un document, așa se numește el...

Nu stiu am doar cartea de garantie si o factura de revizie

Vavfi greu sa faci ceva fara declarația de conformitate. In cartea de garanție ar trebui sa fie insa trecut atelierul care a montat instalația, încearcă la ei sa vezi daca nu poți obține un duplicat.

Pai pe cartea asta de garanție scrie duplicat! Și îmi spune când a fost montat, când expira etc

Ziceam de duplicat la declarația de conformitate, nu la cartea de garanție.
Aceasta declaratie este o hârtie in care se spune negru pe alb ca "instalația GPL cu seria cutare montata pe auto cu seria cutare este in conformitate cu reglementările si normele tehnice in transporturi RNTR-6, regulamentul nr.67 ECE-ONU, certificatul de conformitate nr. cutare emis de Registrul Auto Roman." Declaratia trebuie sa fie stampilata si semnata in original de titularul certificatului de conformitate si de persoana autorizata din partea atelierului care l-a montat.

| sierra1 a răspuns:

Amendă nu primești pentru faptul că altul l-a instalat acum un an. Fiind de bună credință, te prezinți la RAR și faci omoloogarea cu condiția ca echipmentul instalat, la rându lui să fie omologat și el

| HHTR explică (pentru sierra1):

Pai nu este omologat, nu este trecut in carte sau talon. A fost instalat acum un an numai ca fostul proprietar nu la mai omologat și într-un an el a făcut doar o singura revizie! Care nici aia nu este trecută in cartea de garanție ci intr-o factura!

| sierra1 a răspuns (pentru HHTR):

Nu-ti omologheaza cei de la RAR un echipament artizanal

| xerxes1 a răspuns:

Nu se intampla nimic.Ai nevoie de hartiile de la service-ul care a facut montajul.Sa se vada clar seria de la butelie.