| RolandMRD18 a întrebat:

Salut. Acum ma pregatesc sa invat pentru scoala de soferi si am o situatie in care nu stiu cum ar trebui procedat, incerc sa va descriu cat mai simplu: deci sa zicem ca in oras merg pe un bulevard, deci drum prioritar si la un moment dat se face o banda speciala pentru viraj la stanga, unde este vopsit o sageata catre stanga + un semn de cedeaza. Bun, la fel, cel din fata are o banda de genul sa mearga catre stanga, ok, cu el nu am treaba pentru ca centrul imaginar blablabla. Intrebarea mea este: daca eu am semn de cedeaza pentru stanga, cel din dreapta mea care vinde de pe o straduta are stop sau cedeaza, eu ca sa fac stanga oricum dadeam prioritate celui care vine din fata, deci eu practic sunt in situatie de egalitate cu cel din dreapta mea care vine de pe un drum fara prioritate sau cum? Am un fel de avantaj ca totusi, eu vin de pe drumul cu prioritate dar am o banda speciala pentru viraj la stanga? Acel marcaj vopsit este egal cu un semn de cedeaza fizic sau practic este un fel de atentionare ca sa nu uit sa dau prioritate celui care vine din fata? Deci mai pe scurt, banda respectiva de pe drumul cu prioritate este cumva fara prioritate sau inca mai face parte din drumul prioritar? Am tot citit codul rutier, site-uri, inca nu am primit niciun raspuns concret. Poate aici ma ajuta cineva care face chiar acum scoala de soferi sau un sofer mai experimentat ori in cel mai bun caz un instructor.

Răspuns Câştigător
| Năsăud a răspuns:

Esti pe drumul cu prioritate.
Doar pe cei care merg inainte din fața ta ii lasi sa treaca.
Cei care intra din drumul fara prioritate trec ultimii.
Deci ordinea este
drum prioritate-drum prioritate
drum prioritate-drum fara prioritate
drum fara prioritate-drum prioritate

| RolandMRD18 explică (pentru Năsăud):

Am inteles, dar intrebarea tot ramane, care este rolul unui semn de cedeaza vopsit pe carosabil in situatia data? Ma atentioneaza suplimentar sa dau prioritate celui din fata?

| Năsăud a răspuns (pentru RolandMRD18):

Da.

2 răspunsuri: