| Apo_Mihai_1984 a întrebat:

Salut all! Sper sa mai intre cineva aici si sa ma ajute daca are idee. Unii vor rade, altii ma vor intelege. Pentru cei ce nu vor rade de faptul ca mi-am luat o chinezarie de amplificator si mi-am facut eu un tub de bass, am urmatoarea poveste: Dupa ce am montat absolut toate piesele ce compun un subwoofer (in incinta – difuzor, amplificator cu filtru de sunet, mufa alimentare, mufa semnal IN, intreruptor) am alimentat de la un incarcator de laptop (17 V, 2.3 A) bijuteria facuta de mine. Foarte incantat, i-am dat semnal de la un telefon. Merge! Minune…. dar cand dau mai tare de 10 % din volumul lui sau al telefonului incepe sa intrerupa. Pe masura ce cresc volumul distorsioneaza si se intrerupe foarte repede. Am zis ca e din cauza curentului slab si a cablurilor subtiri, asadar am coborat in frig la masina sa testez direct pe baterie. Am facut legaturile, am apasat butonul power si… nimic. Se aprinde martorul de tensiune atat de la intreruptor cat si led-ul verde al amplificatorului dar nu scoate niciun sunet. Va rog, daca are cineva vreo idee, sa-mi spuna pentru ca o sa mor incet dar sigur de nervi…. Va multumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cel mai sigur ar fi sa il testezi cu o baterie de masina (sau o sursa de unitate PC), cu semnal de la placa audio a calculatorului.
17V e prea mult pentru un amplificator auto, sa speram ca nu l-ai ars.

| Apo_Mihai_1984 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

In specificatiile amplificatorului spune ca merge alimentatbla 12-24 v. Oricum, dupa ce am.probat la bateria de la masina, in casa a mers din nou la cei 17 v, cu aceeasi problema de distorsionare si intrerupere. Partea nadoala e ca e al doilea amplificator pe care l am platit, crezabd ca primul e defect. Apropo, e luat de la optimusdigital din Bucuresti, care au o politica f proasta. Nu va sfatuiesc sa luati de la ei. Multumesc celor ce au raspuns dar inca mai astept pareri. Toate cele bune va doresc!

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Apo_Mihai_1984):

Iti trebuie surse stabile de semnal si curent.
Intreruperile ar putea fi de la alimentatorul de laptop, ca el e facut finut, sa incarce cu sarcina continua, pe cand amplificatoarele fluctueaza in consum.
Si nici telefonul nu e o sursa de semnal demna de luat in seama. De aia am spus sa faci proba la o placa audio de calculator, cu o alimentare ori de la o baterie auto (merge si una mica de scuter la 12V), ori de la o sursa de calculator.

| Apo_Mihai_1984 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Salut! Multumesc pentru raspuns, dar am zis, la bateria de la masina nu scoate niciun sunet. Nu s-a prajit, asa cum spunea un coleg mai sus, pentru ca in casa a mers din nou la adaptorul de la laptop...

| Phoenix21 a răspuns:

Controleaza daca mai merge de la alimentator.