Pentru a conduce un autovehicul de tip TIR ai nevoie de permis de conducere de categoria C si CE daca are si remorca. Se pot obtine de la 18 ani. Nu este obligatoriu sa ai anerior permis de categoria B. Citeste art.30 si 33 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006, il gasesti actualizat pe site-ul drpciv.ro. La varsta ta poti incepe scoala. Succes si numai bine!
Http://www.autogeneral.ro/catC.htm ai aici toat ceea ce ar trebui sa stii pentru examen dar trebuie sa ai minim 21 de ani!
Da, asa cum ti-am spus, se poate face direct scoala pentru C si CE. Citeste ce ti-am spus si o sa te lamuresti. Numai bine!
Din cate stiu eu trebuie sa ai 21 de ani pentru. a putea deveni sofer pe tir, si trebuie sa ai in jur de 30 milioane pentru. categoriile pentru. carnet.
Ai voie la 18 ani sa iei permis b, c, c+e si atestate de transport marfa si agabaritice. Pentru a lua categoria D (autobuz-autocar), si atestat persoane, ADR (marfa periculoasa), iti trebuie 21 ani. Pentru mai multe informatii pm, ca te lamuresc. Si eu tot sofer de tir ma fac.
Ioandelasal deci sa inteleg ca pot sa sar peste categ B si sa trec direct la c, c+e?
Deci eu nu mai inteleg ba ca se cere 21 de ani ba ca merge si la 18) pana la urma care e?