| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Salut,am 20 de ani și urmează să-mi cumpăr o mașină.
Din câte m-am documentat este mult mai convenabil că mașina sa fie pe numele cuiva mai invarsta pentru a plăti RCA și taxe la primărie mai mici. Este ok daca o pun pe numele cuiva ce nu are permis de conducere? Este vreo problema la încheierea poliței RCA? Daca puteți, dati-mi câteva sfaturi in acest sens. Mulțumesc

3 răspunsuri:
| Mihaita2002 a răspuns:

Da,poti sa treci mașina pe numele cuiva care nu are permis de conducere.Si cunosc oameni care au facut asta.Deci,fara stres!

| armiaso a răspuns:

Platesti doar RCA mai ieftin, impozitul ramane la fel pentru toti, indiferent de varsta.
iar calculul politei RCA se face in functie de bonus-malus, o persoana care nu a avut niciodata RCA va avea BM0, pe masura ce trec anii trece la clasele superioare si daca nu are evenimente primeste o polita mai ieftina.

nu ar fi intelept sa treci asigurarea pe altcineva, daca pe viitor vrei sa iti iei o masina cu motor mare si ai BM0 si 25 de ani, va fi scumpa polita, e bine sa faci vechime.

daca acum vrei sa iei o masina cu motor de la 3.000 in sus, sa o tii un an, doi, ai putea face asta dar pe timp lung te va dezavantaja vechimea in bonus malus.

| mgtow a răspuns:

Mi se pare iesit din comun cum asigurarile accepta rca pe numele unei persoane care nu are permis. Lumea scoate avantaj din treaba asta. Unde locuiesc acum se verifica permisul daca nu il ofer de ex creste cu 200 - 300£ pretul. De la 25 in ro poate iti iese mai ieftin rca atunci bagate tu pe numele tau